KORONA POMELA ŠIROKI U kadru svega šest seniora, Velež i Tuzla City žele izaći u susret

NK Široki Brijeg, priopćenje, FK Sarajevo, NK Široki Brijeg, Azmir Husić, milorad lale, koronavirus

NK Široki Brijeg ima 18 igrača i jednog trenera koji su pozitivni na koronavirus. Toni Karačić na raspolaganju ima svega šest igrača iz seniorske momčadi.

Zbog toga su iz kluba s Pecare odlučili uputiti Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine zahtjev za odgodom utakmica protiv Veleža u kupu koja je na rasporedu sutra te onu prvenstvenu protiv Tuzla Cityja narednog vikenda.

"Do sada još nismo dobili nikakav zahtjev za odgodom. Obično kada stignu takve stvari, odmah se napravi hitni sastanak IO kluba i razmatra se situacija", kaže za hercegovina.info Azmir Husić savjetnik Tuzla Cityja.

Husić dodaje kako je situacija jako nezahvalna.

"Svi možemo biti u situaciji u kakvoj je Široki, samo je pitanje trenutka. Svakodnevno se širi broj zaraženih, danas je Široki, a sutra je moguće da to bude netko drugi. Najvažnije je da razum prevlada."

Ni Nogometnom savezu BiH nije lako dodaje.

"Nije Savezu lako donijeti odluku. Ako se sjetimo početka prvenstva znamo u kakvoj je Mladost bila situaciji. Oni su pretrpjeli nekoliko poraza zbog toga.Oni sada bolje igraju, ali im se ta situacija odrazila na stanje. Mislim da je pravila trebalo podrediti klubovima, ovako je stvar nepomična s mjesta. Što se nas tiče, mi ćemo biti na strani nogometa i klubova, pa ćemo vidjeti kako će to izgledati."

Milorad Lale predsjednik Natjecateljske komisije Nogometnog saveza BiH za hercegovina.info kaže kako će se po zaprimanju zahtjeva održati hitna sjednica.

"Za sada još ništa službeno nije stiglo. Kada se to dogodi mi ćemo odmah održati hitnu telefonsku sjednicu. Sudeći prema onome što znamo, Široki traži odgodu dvije utakmice, iz dva različita natjecanja. Moramo hitno riješiti situaciju, jer utakmica Veleža i Širokog se igra već sutra", rekao je Lale za hercegovina.info.

Kako doznajemo iz Veleža, oni će izaći u susret Širokom Brijegu.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.