FOTO  Kordić potopio Velež

Lijep dan privukao je na stadion i oko 10. 000 gledatelja koji su došli pogledati ne samo Gradski, već i derbi Premier lige BiH. Utakmici je prisustvovalo nekoliko stotina gostujućih navijača koji su bez ikakvih problema stigli na stadion, dok su Ultrasi popunili svoje stajanje i bili opet 12.igrač svoga Zrinjskog. Trener Zrinjskog Sir Dragan Jović na teren je poslao slijedeću momčad:

Melher, Šunjić, Ivanković, Marković, Žuržinov, Aničić, Afedize, Musa, Zadro, Selimović i Kordić. Na samom početku utakmice Ultrasi su priredili veličanstvenu koreografiju što je ostatak stadiona pozdravio burnim pljeskom. Važnost utakmice učinila je svoje tako da na samom početku nismo gledali neki vrhunski nogomet. Plemići su imali više od igre i krenili su ka vratima gostiju, dok su   nogometaši vrebali svoje šanse iz kontra udara. Igrala se 15 minuta kada se od bure ovacija zatresao stadion pod Bijelim Brijegom. Udarac iz kuta izveo je Musa, u kaznenom prostoru najveći je bio Aničić koji je poentirao za 1:0.

Slavlje Plemića i Ultrasa još se nije ni stišalo, a radovali su se gosti. Igrala se 17 minuta kada je inače veoma slabi sudac Zrilić dosudio slobodan udarac za goste na nekih 16 metara od vrata Melhera. Siguran je bio Zaimović i sve se vratilo na početak. Nakon poravnanja gledali smo igru većinom na sredini terena, a nogometaši Zrinjskog nisu došli do nekih izglednijih prilika. U 35 minutu igru je napustio zbog povrede Afedize, a ulazi Mateo Sušić. Musa je dobro pokušao iz slobodnog udraca, ali je gostujući vratar bio na mjestu. Gosti su imali par pokušaja iz kontra udara, ali rezultat se nije mijenjao do poluvremena.

 U drugi dio Zrinjski ulazi sa istim sastavom koji je završio prvi dio, ali sa puno više odlučnosti nego u prvom dijelu. Ovaj drugi dio je protekao u dominaciji Zrinjskog, dok su se gosti uglavnom koncentrirali na obranu svojih vrata. Zabilježili smo par pokušaja Plemića preko Muse, Ivankovića i Kordića, ali rezultat se nije mijenjao. U 60 minuti u igru umjesto strijelca Aničića ulazi Stojanović čijim ulaskom se pritisak povećava. Selimović je imao dobru priliku, ali njegov šut ide preko vrata. 70 minut donosi posljednju izmjenu i u igru ulazi Pavle Sušić umjesto Zadre. Kordić se našao u dobroj prilici ali imali smo osjećaj da je sapleten pred vratima gostiju. Inače u tim trenucima sudac Zrilić je nekoliko puta pogriješio na štetu Zrinjskog, što je izazvalo i buru protesta. Napadi Zrinjskog su se nastavili što je rezultiralo asistencijom Selimovića za Kordića u 85 minuti , a ovaj manirom rasnog strijelca pogađa za 2:1 i erupciju oduševljenja na stadionu. Do kraja su Plemići znalački čuvali loptu u svom pobjedu, a gostima je bilo kasno za mijenjanje sustava igre koji su igrali u prvom dijelu.

Posljednji zvižduk suca Zrilića donio je još jednu nezaboravnu feštu nogometaša i navijača Zrinjskog. Slavlje se prenijelo i na ulice grada i ono traje i u ovim večernjim satima. Ovim putem u ime navijača Zrinjskog pozdravljam sve navijače koji su stigli iz Osijeka, Vinkovaca, Splita, Zagreba, Žepča i svih ostalih znanih i neznanih mjesta i gradova Hrvatske i BiH. Naravno, opet moram odati priznanje Ultrasima koji su izvanredno bodrili svoju momčad tijekom svih 90 minuta. Za kraj još čestitke Sir Draganu Joviću, njegovim pomoćnicima i svim nogometašima Zrinjskog na velikoj pobjedi.