Kordić pogađao za miran uzvrat

Istina, prolaz među četiri morat će aktualni prvak potvrditi tek Pod Bijelim brijegom, ali nakon 2:0 u Doboju svi su svjesni da će uzvrat u Mostaru biti samo formalnost.

- Znali smo da smo kvalitetniji, ali ipak smo na travnjaku morali potvrditi ulogu favorita. Na vrijeme smo postigli pogotke i tako se riješili nepotrebne nervoze u drugom poluvremenu. Treba istaknuti i da je domaćin bio dosta korektan, tako da je bilo ugodno igrati, izjavio je dvostruki strijelac Krešimir Kordić.

S obzirom na učinak u prvenstvu, kup natjecanje je za Zrinjski dobilo još više na težini, jer će na proljeće aktualni prvak morati preskočiti još samo dvije prepreke kako bi osvoji svoj drugi Kup i tako osigurao plasman na međunarodnu scenu.

- Sigurno da ćemo u Kupu pokušati otići do kraja, ali za nas je prvenstvo i dalje podjednako važno. Iza nas je tek jedanaest kola, što znači da je do kraja još uvijek puno bodova u igri.  Poznato je da ćemo povratkom ozlijeđenih igrača u drugom dijelu sezone biti puno jači, tako da s pravom možemo računati kako na proljeće možemo osvojiti više bodova, dodao je Kordić.

U Zrinjskom su razmišljali da se zbog subotnje utakmice u Laktašima ni ne vraćaju u Mostar, ali su na kraju ipak odlučili dva puta u četiri dana putovati prema sjeveru BiH.

- Utakmica u Laktašima je jako važna za nas, još više zbog dva boda izgubljena protiv Sarajeva. Siguran sam da smo i ovako oslabljeni kvalitetniji od Laktaša, ali morat ćemo to dokazati, baš kao i protiv Sloge, zaključio je Kordić.

Dnevni list