FOTO  KONFERENCIJA POD BIJELIM BRIJEGOM Debitant kreće za Zrinjski od prve minute protiv AZ Alkmaara

Krunoslav Rendulić i Dario Čanađija

Hrvatski športski klub Zrinjski sutra u Mostaru očekuje povijesna utakmica grupne faze Konferencijske lige u kojoj će Mostarci na svom terenu ugostiti slavni AZ Alkmaar. Prvi put u povijesti je to da jedan klub iz BiH igra grupnu fazu nekog europskog natjecanja. Uoči sutrašnje utakmice pred prestavnike medija danas su izašli trener Krunsolav Rendulić i jedan od stožernih igrača mostarskog kluba Dario Čanađija.

"Ono što je bio san, sada je postalo stvarnost. To smo htjeli, to smo željeli i drago nam je zbog nas. Nadam se da neće zvučati bahato i pretenciozno, ali doveli smo Europu u Mostar, doveli smo Europu u BiH", rekao je Rendulić na početku konferencije.

Jano je kakvog protivnika Zrinjski ima.

"Očekuje nas teška utakmica. AZ Alkmaar je momčad koja je na vrhu ljestvice u prvenstvu, ove godine nisu izgubili niti jednu utakmicu. Izgledaju izuzetno dobro. Momčad je to koja je puna kvalitete, dobrih pojedinaca, koja je standardizirana i koja se ne mijenja baš previše. Ako su na vrhu njihove lige i imaju četiri pobjede, onda je jasno o kakvoj se ekipi radi".

Krunoslav Rendulić i Dario Čanađija

No, Plemići unatoč tome idu na pobjedu.

"Mi igramo doma i naše ambicije su uvijek poznate. Protiv svakoga idemo na pobjedu bez obzira tko god je tu. Nadam se da ćemo pružiti kvalitetnu igru, dat ćemo sve od sebe i nadam se da će to biti dovoljno za pobjedu."

Zrinjski u susret ulazi nakon dva vezana prvenstvena poraza, no motivacija neće biti problem.

"Nije ostavilo traga, to je drugo natjecanje, druga energija htjeli to priznati ili ne. Za ove utakmice se živi , kao što smo mi živjeli sve ove mjesece, da ne kažem godine. Nema sumnje da tko god istrči da će dati sve od sebe da se prikaže u najboljem svjetlu, da se prezentira na najbolji mogući način i da zabilježimo dobar rezultat za nas, a pod dobrim rezultatom podrazumijevam pobjedu."

Krunoslav Rendulić i Dario Čanađija

Kada je u pitanju stanje u momčadi, Rendulić je istaknuo kako su problemi samo s jednim nogometašem.

"Imamo određenih problema. Prije svega mislim na Hrvoja Barišića koji do daljnjega neće biti s momčadi, niti u europskim utakmicama niti u domaćem prvenstvu. Vidjet ćemo još točnu dijagnozu. Ostali su više spremni".

Krunoslav Rendulić i Dario Čanađija

Rendulić je posebno istaknuo jednog nogometaša u protivničkoj momčadi.

"Pavlidis je izuzetno moćan igrač koji ima obje noge i ne prašta. Napravite li jednu grešku on to iskorištava. Njihova desna strana je izuzetno motorična, nezgodna i brza. Obrana je standardizirana. Niti u jednom trenutku "ne gube glavu" bez obzira jesu li u srednjem ili u niskom bloku. Težak zadatak, ali na muci se poznaju junaci".

U momčadi će biti promjena, ali Rendulić je otkrio tko kreće od prve minute.

"Imamo još određenih dvojbi, jednu ili dvije. Sa sigurnošću možemo reći da će pod prve minute zaigrati Radić, a za ostalo ćemo još vidjeti danas na treningu".

Krunoslav Rendulić i Dario Čanađija

Na još jedno pitanje o prvenstvenim porazima, trener Plemića je kazao kako se i boljim momčadima dogodi rezultatska kriza.

"Ovaj klub je navikao na visoke standarde i dvije utakmice kada izgubiš u nizu u bilo kojem klubu nije dobro. Treba reći priznati da smo protiv Posušja igrali loše, dogodio se kolektivni podbačaj. No, ja bi potpisao u svojoj karijeri da se u četrdesetak utakmica koliko sam ovdje dogodi jedan kolektivnim blackout. To se događa i boljim ekipama od nas. Što se tiče Sarajeva, ne znam treba li komentirati. Svi ste dovoljno inteligentni i pametni, sve ste vidjeli. Svatko tko je u nogometu "pet minuta" jasno mu je sve. Nismo u motivacijskoj krizi i ovo je utakmica koja bi mogla sve poništiti".

Kada je riječ o Baliću i Bradariću Rendulić je kazao:

"Obojica su u konkurenciji i vidjet ćemo hoće li dobiti minutažu".

Krunoslav Rendulić i Dario Čanađija

Veznjak Dario Čanađija vjeruje u prednost domaćeg terena.

"Kada sam došao ovdje sjedili smo i razgovarali. Ljudi iz uprave kluba su rekli da je to glavni cilj. Mi smo ga ostvarili. Živjeli smo za to, podredili smo se tome maksimalno i možemo uživati u tome. Sva tri atraktivna protivnika protiv kojeg se možeš nadigravati i vidjeti gdje si. Kući nikome ne priznamo da je bolji. Moramo pokušati iskoristiti publiku i domaći teren te pokušati napraviti što bolji rezultata".

"Odradili smo analizu. Alkmaar je ekipa koja je dobra, jaka na lopti, motorična, brza, ali sigurno je da i oni imaju svoje neke mane i propuste koje trebamo pokušati iskoristiti i nametnuti se na domaćem terenu", rekao je.

Prvenstveni porazi od Posušja i Sarajeva neće poljuljati momčad.

"Ovdje se dugo godina izgradio šampionski gard i momčad s karakterom. Mislim da nas ne mogu poljuljati jedan, dva ili tri poraza. Imamo svoj put, idemo dalje. Naravno, nije nikad lijepo izgubiti. Za nas je to najgore i to nas najviše boli. Protiv Posušja to nije bilo dobro, a Sarajevo je bolje ne komentirati neke stvari. Svjesni smo svojih grešaka, ali onoga što je bilo dobro. Uz svoj karakter, još veći rad i zalaganje mislim da mi to možemo okrenuti i izvući, zašto ne već i sutra", rekao je Čanađija.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.