KONFERENCIJA NA PECARI "Pravila su jasna, imamo sve u svojim rukama"

Široki Brijeg Radnik
hercegovina.info

Na konferenciji za medije u povodu odigravanja sutrašnje utakmice 30. kola m:tel Premijer lige BiH protiv Tuzle City na Pecari u 18 sati, a nakon dviju velikih pobjeda u derbijima protiv Zrinjskoga i Željezničara, trener Širokog Brijega Toni Karačić naglasio je kako njegova momčad potpuno zasluženo trenutačno zauzima poziciju koja vodi u Europu.

„Svojim pristupom i igrama zasluženo smo u vrhu. No, daleko smo od završene situacije. Pravila su jasna, imamo sve u svojim rukama, ali moramo nastaviti pobjeđivati“, naglasio je Karačić pa nastavio:

„Svaka je utakmica bitna, ali ova je nekako posebno bitna. Pobjedom možemo puno toga napraviti. Momčad je spremna i puna samopouzdanja. Dvjema vezanim pobjedama još više smo se psihološki podignuli.“

I branič Marko Jurić dotaknuo se tjelesnog i psihološkog stanja momčadi u završnici sezone i poručio kako vjeruje u pobjedu.

„Nakon male krize u koju smo bili upali, vrlo brzo smo se podignuli i pobjedama u derbijima pokazali svoj pobjednički mentalitet. Pecara je naš dom i tako se trebamo postaviti. Vjerujem kako ćemo se zalaganjem i igrom predstaviti u najboljem svjetlu i stići do pobjede koja bi nas ostavila u gornjem domu“, rekao je Jurić.

No, do pobjede sigurno neće biti lako doći. Na drugoj strani bit će, kako je istaknuo trener, momčad koja je pojedinačno najbolja u ligi.

„Nije nikakva kurtoazija kada kažem kako je Tuzla City pojedinačno najbolja u ligi. Iako su imali određenih problema tijekom sezone i promjena trenera, uvjeren sam kako mogu pobijediti svaku momčad u ligi. Dolaskom Husrefa Musemića dodatno su se poboljšali. Kvalitetno su posloženi i morat ćemo se maksimalno potrošiti za pobjedu“, istaknuo je.

S druge strane, adut domaćih bit će odlično ozračje i zajedništvo koje vlada u momčadi, a koje je posebno naglasio Marko Jurić.

„Među igračima vlada sjajno ozračje. Stvaramo dobru priču kroz zajedništvo i druženje i to potvrđujemo na terenu. Motivirani smo, imamo kvalitetu i idemo ostvariti svoj cilj“, naglasio je Jurić.

Utakmicu će izravno prenositi Arena Sport TV, a istu sudi Haris Kaljanac iz Sarajeva.