KONFERENCIJA NA PECARI "Oni nisu najlošija ekipa u ligi"

Jure Ivanković Dario Miškić
NK Široki Brijeg

U samo četiri dana NK Široki Brijeg odigrat će dvije utakmice na gostovanju kod FK Radnik Bijeljina. Ove dvije momčadi u nedjelju će prvo odmjeriti snage u 14. kolu m:tel Premijer lige BiH, a onda i u srijedu u 1/8 finala Kupa BiH.

Kako bi igrači bili odmorni i spremni „plavo-bijela“ ekspedicija će već danas u 13 sati krenuti na put u Semberiju. Gore će odsjesti u središtu grada, trenirati na lokalnim terenima i ostati do srijede poslijepodne.

Utakmice s bijeljinskim premijerligašem na konferenciji za novinare najavili su šef stručnog stožera Jure Ivanković i vratar Dario Miškić.

"Radnik se nije puno promijenio u odnosu na prvu utakmicu. Promijenili su sustav igre i rotirali neke igrače po pozicijama, a iskustvo više dobili su angažiranjem Blagojevića koji je najopasniji uz Đurića i Poparu. Čvrsti su u obrani, dosta jaki u skoku i fizički nezgodni s brzim napadačima prema naprijed", riječi su kojima je Ivanković ocijenio sljedećeg suparnika.

"Iako su posljednji na tablici, Radnik nije najlošija momčad u ligi. Ipak, ako mi budemo na vrhunskoj razini, možemo svakoga pobijediti. Fokusirani smo na sebe i zadatke koje mi trebamo obaviti kako bi pobijedili, dodao je.

Važan kotačić na putu prema pobjedi bit će iskusni i sigurni Dario Miškić na vratima.

"Svaku utakmicu želim sačuvati svoju mrežu i tako se pripremam. Uradili smo kvalitetne taktičke analize i pripreme. Uvjeren sam u dobar rezultat, a to su tri prvenstvena boda i prolaz u kupu", istaknuo je Miškić.

Ivanković i Miškić složili su se kako čvrsto vjeruju u prvu ovosezonsku prvenstvenu pobjedu na gostovanju.

"Vjerojatno će nas dočekati nešto lošiji teren, ali nećemo se vaditi na taj faktor, oboma će nam biti isto. Idemo po prvu gostujuću pobjedu", složili su se.

Ivanković je najavio određene promjene već za ovu utakmicu, a jedini igrač čiji je nastup upitan je virozni Tonći Mujan.

Prvenstvena utakmica u Bijeljini igra se u nedjelju, 24. listopada u 13 sati uz izravan prijenos na kanalu Arena Sport TV.

Pravdu će dijeliti Zoran Grbić iz Prijedora.