KONAČNI POPIS ZA KATAR Dalić ga danas objavljuje, evo kako će vjerojatno izgledati

zlatko dalić

Zlatko Dalić će u srijedu objaviti konačan popis igrača koje će voditi na Svjetsko prvenstvo u Kataru. 31. listopada objavio je širi popis od 34 igrača s kojeg će sutra ispasti osam igrača. Hrvatska reprezentacija će igrati u skupini s Marokom, Belgijom i Kanadom, a prvu utakmicu igra 23. studenog protiv Maroka, četiri dana kasnije s Belgijom te 1. prosinca s Kanadom.

"Ma, sve se više-manje zna. Moj stožer i ja jako puno u zadnje vrijeme analiziramo i sigurno ćemo donijeti najbolju odluku za hrvatsku reprezentaciju. Nadam se samo da neće biti ozljeda, a na nama je da odaberemo najbolje. Analiziramo sve, neće tu biti nikakve greške, nadam se da će na Svjetsko prvenstvo ići najbolji", rekao je Dalić prije objave proširenog popisa.

Sadržaj se učitava...

Iznenađenja se ne očekuju

Dalić je već tad imao 23 ili 24 igrača za koje je sigurno znao da će ići na Svjetsko prvenstvo. Izbornik vjerojatno u glavi već ima i početnih 11 za prvu utakmicu s Marokom, ali je objavio prošireni popis kako bi nekim igračima dao do znanja da na njih računa u budućnosti, piše Index.

Dalić nikad nije radio prevelike rezove i ni on ni momčad nisu previše navikli na iznenađenja pa se ne očekuje da će ih sad biti. Jako dobra vijest za hrvatsku reprezentaciju je da ozljeda gotovo i nema. 

Domagoj Vida ozlijedio se u AEK-u na dan kad je Dalić objavio popis, ali njegova ozljeda je ipak lakša i on će vjerojatno biti u avionu za Katar. Najveći konkurent Vidi je Duje Ćaleta-Car, no za stopera Southamptona neće biti mjesta.

Jakić ili Mišić? Vjerojatno Jakić

Jedinu dilemu među veznim igračima Dalić može imati između Kristijana Jakića i Josipa Mišića, ali očekuje se da ipak povede Jakića. Mišić je u zadnjih sezonu i pol najkonstantniji Dinamov igrač i ne bi bilo nezasluženo da se nađe u Kataru, ali to je malo vjerojatno.
Antonio Mirko Čolak najefikasniji je hrvatski napadač ove sezone, ali on, zanimljivo, ima najmanje šanse da se nađe na konačnom popisu. Na njemu su u napadu zabetonirani Perišić, Petković, Kramarić, Livaja i Oršić, malo manje siguran je Ante Budimir, a veliko iznenađenje bilo bi da se na njemu nađe Rangersov napadač. Iako, kao u slučaju Josipa Mišića, to ni u kojem slučaju ne bi bilo nezasluženo.

Vjerojatni Dalićev popis za Katar (26 igrača):
Golmani: Livaković, Ivušić, Grbić

Braniči: Stanišić, Gvardiol, Juranović, Šutalo, Erlić, Lovren, Vida/Ćaleta-Car, Sosa, Barišić

Vezni: Modrić, Kovačić, Brozović, Jakić, Majer, Sučić, Pašalić, Vlašić

Napadači: Perišić, Oršić, Kramarić, Budimir, Petković, Livaja