KONAČAN POPIS Zlatko Dalić otpisao i posljednjeg igrača pred Ligu nacija

Zlatko Dalić
Damir Skomrlj/CROPIX

Na prvom obraćanju medijima nakon okupljanja reprezentacije i dolaska u Rijeku, izbornik Zlatko Dalić priopćio je očekivanu odluku. Dion Drena Beljo ne ide za Nizozemsku nego će se priključiti mladoj reprezentaciji.

"24 igrača su tu dok Brozović ne dođe kako bi imali kompletan kadar. Beljo je pozvan da osjeti ambijent, ali se priključuje mladoj reprezentaciji 12. lipnja kada idemo za Nizozemsku osim, naravno, ako se nešto ne dogodi. Želimo ga u krugu reprezentacije jer računamo na njega na jesen kada će biti još kvalitetniji i bolji", ističe Dalić.

Izbornik će tek danas vidjetzi kakvo je stanje s ozljedama s obzirom da je ovo prvi dan kako se reprezentacija okupila.

"Neki su još jučer jučer imali obaveze poput Vlašića, Modrića, Gvardiola koji će doći sedmog, tada dolaze na trening. Imao je problem Kovačić, imao je Gvardiol, ali nadam se da neće biti nekih problema."

Hrvatska u Nizozemsku odlazi s velikim ambicijama, ali i svjesna da neće biti lako.

"Bilo bi lijepo, ovo je već veliki rezultat, ali to nije imperativ jer su protivnici velike kvalitete. Nadamo se da možemo, iako umorni smo i izraubani, na izmaku snaga, ali naći ćemo motiv za te dvije utakmice. Želimo to osvojiti."

Prije odlaska u Nizozemsku, hrvatska reprezentacija ide u posjet papi.

"Velika stvar, prvi put u povijesti da nas papa prima. Dosta se na tome radilo, ovo je velika stvar za sve nas."

Posljednji koji će se priključiti reprezentaciji je Marcelo Brozović koji ima finale Lige prvaka s Interom.

"On će se prikljuciti prije samog puta. Želimo mu da osvoji Ligu prvaka i dođe sretan. Falit će nam na treningu, ali neće tu biti nekih posebnih uigravanja i novosti."

Dalić Nizozemsku jako cijeni.

"Stigao je novi izbornik, mijenjali su sustav, sigurno velika reprezentacija koja se vraća u vrh svjetskog nogometa, kvalitetni su, imaju širok izbor igrača. Bit će borba, ne predajemo se, imat će veliku podršku i motiv, ali imamo ga i mi. Veliki protivnik, ali nema potrebe bojati se. Neće biti lako, kvalitetni su."

Izbornik razmišlja samo o Nizozemcima.

"Naš fokus je na Nizozemskoj i sve snage ćemo usmjeriti na tu utakmicu, onda ćemo vidjeti. Želja nam je doći u finale i uzeti trofej."

Dalićev popis za Ligu nacija:

VRATARI: Dominik Livaković (Dinamo), Ivica Ivušić (Pafos), Nediljko Labrović (Rijeka)

OBRANA: Josip Juranović (Union Berlin), Domagoj Vida (AEK), Joško Gvardiol (RB Leipzig), Josip Šutalo (Dinamo), Martin Erlić (Sassuolo), Borna Sosa (Stuttgart), Borna Barišić (Rangers), Josip Stanišić (Bayern)

VEZNI RED: Luka Modrić (Real Madrid), Marcelo Brozović (Inter), Mateo Kovačić (Chelsea), Lovro Majer (Rennes), Nikola Vlašić (Torino), Mario Pašalić (Atalanta), Luka Ivanušec (Dinamo)

NAPAD: Ivan Perišić (Tottenham), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Marko Livaja (Hajduk), Bruno Petković (Dinamo), Petar Musa (Benfica)

Sportnet.rtl.hr