KOMENTAR "Kovačić i Gvardiol su odigrali savršenu utakmicu, a jedan igrač je dokazao kakva je igračina"

Igor Musa
Ilustracija/hercegovina.info

Nakon remija s Marokom na otvaranju, hrvatska nogometna reprezentacija sinoć je protiv Kanade ostvarila važnu pobjedu u borbi za prolazak u osminu finala Svjetskog prvenstva. Nakon početnog šoka, Vatreni su dodali gas i do kraja utakmice postigli četiri pogotka.

Za Hercegovina.info utakmicu komentira Igor Musa.

"Najbitnije je da smo ostvarili pobjedu koja nam je trebala u borbi za prolaz nakon neodlučenog rezultata s Marokom. Što se tiče utakmice, ne mogu reći da smo imali loš star, nego da smo dobili rani pogodak te smo se u otvaranju utakmice našli u teškoj situaciji. No, ubrzo stvari su sjele na svoje mjesto. Izgledali smo jako dobro i na kraju smo zasluženo došli do pobjede koja nam otvara vrata za prvo mjesto u skupini".

SAVRŠENA UTAKMICA KOVAČIĆA I GVARDIOLA

"Kovačić je vrhunski kapacitet i uvijek se od njega očekuje da pruži više i uvijek mislimo da on može bolje od onoga što pokaže. On je jučer pokazao svu raskoš svog talenta i kakav je igrač i odigrao je savršenu partiju, baš kao i Joško Gvardiol koji je konstantno dobar.

TROJKA U NAPADU ODLIČNA

"Prema naprijed smo jako dobro izgledali. Bili smo konstantno opasni. Ulazili smo im iza njihove zadnje linije po bokovima. Perišić i Kramarić su bili jako dobri. Četiri gola su rezultat te dobre igre. Nismo navikli gledati Marka Livaju od prve minute. On je pokazao kakva je igračina. Kada kažemo napadač uvijek nam je predodžba Benzema, Kean i taj neki tip snažnog napadača. Livaja je atipični napadač koji jako dobro koristi međuprostore u zadnjoj liniji protivnika. Jako je dobar u duelu, jak je na lopti i malo mu treba da postigne pogodak. S njim smo dobili jako puno, kao i s pomjeranjem Kramarića, što je dalo rezultat. Jako dobro sve to izgleda i štima."

"KAVANSKA" PODCJENJIVANJA BELGIJE

"Puno je tipičnih priča uz kavu kako je Belgija loša. Čim netko odigra lošije skloni smo podcjenjivanju. Tako je bilo i s Marokom nakon kojeg smo bili kritički raspoloženi prema reprezentaciji. Maroko je mene oduševio. Nije da sam pametan nakon njihova dva dobra rezultata, ali ja odavno nisam vidio jednu ekipu koja igra obranu tako dobro, a i trkački su odlični. Iznenadili su me. Belgija rezultatski podbacila u ova dva susreta i imaju dosta svojih problema u svlačionici. Međutim, to je jedna dobra ekipa, skup odličnih igrača i nikada ne znate kada će to "eksplodirati". Oni svu svoju negativnu energiju koju posjeduju u ovom trenutku mogu pretočiti u rezultatski uspjeh. Ne smije ih se podcijeniti i omalovažiti. Utakmica je to koja nas može "ispaliti gore", ali i poslati kući. Imamo rezultatski komoditet gdje nam odgovara i bod. U tom djelu možemo malo lakše disati".

ISTRČATI KAO I PROTIV KANADE

"Pitanje je kako se igrači osjećaju nakon jučerašnje utakmice, ima li nekih ozljeda. Jednako tako ne znamo kakav je i plan izbornika i kako će postaviti ekipu. Da sam je izbornik, na teren bih od početka poslao istu jedanaestoricu kao protiv Kanade. Mislim da upravi isti sastav treba krenuti i protiv Belgije".

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.