KOMENTAR "Bilo je previše respekta prema Maroku, a za mene nema dileme tko je prvi napadač"

Nino Bule
Ilustracija

Hrvatska nogometna reprezentacija Svjetsko prvenstvo u Kataru otvorila je remijem protiv Maroka. Nisu Dalićevi izabranici uspjeli doći do pogotka i sva tri boda pa će svoju priliku za prolazak skupine tražiti protiv Kanade i Belgije. 

Hrvatsko otvaranje Mundijala za Hercegovina.info komentira Nino Bule.

PREVIŠE RESPEKTA

"Ono što su iz Hrvatske najavljivali, to je i napravljeno. Najavljivala se poniznost, pa smo tako i ušli u utakmicu. Po meni je bilo previše respekta prema Maroku i premalo rizika u jednoj ovakvoj utakmici. Danas smo očekivali da ćemo pobijediti, ali nismo. Nekada se stvari ne dogode kako želite. No, na kraju se "mrtvi broje".

OBRANA

"Obrana nije ni imala previše posla. Izbornik Dalić se odlučio na koji jest. Meni je osobno žao što Josip Šutalo nije počeo utakmicu. Po meni su kroz cijelu sezonu mladi zaslužili i pokazali da se na njih može računati. S obzirom na to da za dvije godine dolazi Euro, imamo tri igrača koji će biti budućnost, odnosno četiri s Bornom Sosom, a to su Gvardiol, Šutalo i Erlić. Stoga moje je mišljenje da Erlić i Šutalo odigraju neku utakmicu na Svjetskom prvenstvu. Ovo je za Lovrena zadnje prvenstvo, iako treba reći da on nije griješio i odigrao je dobro".

BEKOVI

"Uži dio obrane s Livakovićem je bio na zadatku. Bekovi su bili pasivni u fazi napada, iako treba reći da dvije prilike koje smo napravili došle su upravo od naših bekova Sose i Juranovića. Ne želim sada ulaziti u to koliko je njima bilo dozvoljeno da idu prema naprijed. Činjenica je da je da su imali zadatak čuvati najopasnijeg nogometaša Maroka, no isto mislim da on nije baš klasa "Messi".

VEZNI RED

"Svi mi očekivali smo više, a toga su svjesni i igrači što se moglo vidjeti po izjavama nakon utakmice. Premalo je tu bilo nuđenja, dubine, veznika u igri. No, ponavljam oni su svega svjesni. Dogodi se i ovakav dan. Nama je lako pričati nakon utakmice. Kada se sagleda da je otvaranje prvenstva, možemo reći da je na kraju rezultat bolji nego je to bila sama igra naše reprezentacije".

PROBLEM KRILA

"Osim centralnog napadača kažu da je naša bolna točka desno krilo gdje nemamo brzinu. Onda se po meni može promijeniti i igrati u sustavu 3-5-2 s dobrim bekovima i dva napadača. Desno može beka igrati Perišić koji to igra i u Tottenhamu, a Sosa lijevog. Tri igrača pozadi, tri u sredini i dva napadača. Danas je na tom mjestu igrao Nikola Vlašić, imamo Pašalića, ali ja bi osobno tu stavio Lovru Majera.

NAPAD

"Po mom mišljenju se tu nema što polemizirati. Ja ću reći jednu stvar i iza nje stojim. Daleko najbolji naš centralni napadač je Bruno Petković i sve ostalo što kažem je suvišno. Ne kažem da drugi napadači također nisu zaslužili igrati. Bruno odigra jednu lošiju utakmicu i njega se odmah miče s riječima da "on nije taj". Za mene je on naš najbolji napadač. Nas ima četiri milijuna i svi imamo svoje mišljenje. Za mene je on taj u ovom trenutku i ja bi ga stavio od početka. 


KANADA

"Japanci "nemaju pojma" pa danas pobjede Njemačku. Jučer je Saudijska Arabija stajala na terenu kao jedna prava i ozbiljna momčad. Nikoga se ne smije podcijeniti. Po mentalitetu Kanađana i onome što su do sada pokazivali, sigurno je da se radi o jednoj ekipi koja će više riskirati od Maroka. Pokušat će na taj način, ali možda će nama to više i odgovarati. Kanada je naša ključna utakmica".