Klubovi Premier League potrošili rekordnih 1.165 milijardi funti

Klubovi Premier League potrošili rekordnih 1.165 milijardi funti

Momčadi Premier Laeague su zajedno potrošile 1.005 milijardi funti do 8,30 sati u srijedu 31. kolovoza, premašivši prošlogodišnji iznos od 870 milijuna funti, prenosi BBC.

Trinaest prvoligaša je ove godine srušilo vlastite rekorde u transferima, a jedan od razloga ovako povećane potrošnje je činjenica da je dvadeset klubova Premier

League zaradilo rekordnih 5.1 milijardi funti od prodaje televizijskih prava ove sezone.

Kao što je bio slučaj prijašnjih godina, povećanje prihoda od prodaje televizijskih prava, počevši od ove sezone, je glavni pokretač ove potrošačke moći u prijelaznom roku, kazao je Dan Jones, partner u reviziijskoj tvrtki Deloitte.

Rekordni transfer u visini od 89 milijuna funti ostvario je ove sezone Manchester United koji je iz Juventusa doveo Paula Pogbu. Sljedeći po visokim transferima je Manchester City koji je Evertonu platio za Johna Stonesa 47,5 milijuna funti i Schalkeu 37 milijuna funti za Leroya Sanea. Sljedi Arsenal koji je za Shkodrana Mustafija (Valencia) i Granita Xhaku (Borussia Mönchengladbach) izdvojio ukupno 70 miljuna funti. Chelsea je platio 34 miljuna funti za Davida Luiza PSG-u i 33 milijuna Marseillu za Michyja Batshuayija, a Liverpool također 34 milijuna funti Southamptonu za Sadia Manea. Tottenham je doveo Moussu Sissoka iz Newcastlea za 30 milijuna funti, a za isti iznos je N'Golo Kante prešao iz Leicester Cityja u Chelsea.

Hina