VIDEO  Klub Luke Juričića napravio iznenađenje, iz Lige prvaka izbacili su favorizirani Cluj

Luka Juričić
FC Pyunik

Rumunjski prvak CFR Cluj, u čijim redovima igra čak šestorica hrvatskih nogometaša, nije se uspio plasirati u 2. pretkolo Lige prvaka.

U uzvratnom susretu prve runde kvalifikacija Cluj je nakon izvođenja jedanaesteraca izgubio 3-4 od armenskog Pyunika. Nakon 90 minuta bilo je 1-1, a nakon 120 minuta igre 2-2, a kako je prvi susret završio bez golova, pobjednik je odlučen lutrijom udaraca s bijele točke.

Cluj je tijekom utakmice vodio 1-0 i 2-1, no gosti su golovima u 89. i 119. minuti izjednačili, a junak je bio dvostruki strijelac Zoran Gajić.

Rumunjski prvak je poveo u 6. minuti preko Nane Boatenga na asistenciju Ciprian Deaca, a kada se već mislilo kako će Cluj proći dalje, u 89. minuti je izjednačio Gajić.

Domaćin je u 94. minuti stigao do nove prednost, ponovo je asistent bio Deac, a pogodak je zabio Claudiu Petrila. Pjunik je u 109. minuti mogao izjednačiti, no Hovhannes Harutyunyan nije realizirao kazneni udarac, njegov udarac sjajno je obranio Cristian Balgradean. Ipak, u 119. minuti goste je ponovo spasio Gajić zabivši za 2-2.

Prilikom izvođenja jedanaesteraca gosti su bili uspješniji i slavili su 4-2. Presudili su promašaji Claudia Petrile i Marie Camore. Dodajmo kako su hrvatski nogometaši Marko Dugandžić i Karlo Muhar bili precizni za domaći sastav.

Za Cluj su nastupila četvorica hrvatskih nogometaša. Lovro Cvek i Gabrijel Debeljuh su igrali do 87. minute, Marko Dugandžić je ušao umjesto Debeljuha, dok je Karlo Muhar ušao u igru u 114. minuti. Karlo Bručić i Denis Kolinger nisu nastupili.

U momčadi Pyunika na poluvremenu je u igru ušao i Čitlučanin Luka Juričić koji je odlično odigrao svoju rolu u debiju za armenski klub.

Link na video