Klub je stao iza Banovića

ivica banović
Objavljeno: 7.12.2009

U Njemačkoj je počeo lov na vještice, barem kada je u pitanju afera oko namještanja utakmica i "Die Welt". Na svojem internetskom portalu "Die Welt" je objavio neugodan naslov "Je li Freiburgov Banović sudionik kladiteljskog skandala?" i prozvao Ivicu Banovića, bivšeg hrvatskog reprezentativca.
Banović je član Freiburga od 2007. godine. Pomoćnik trenera Robin Dutta je Splićanin Damir Burić "

 

"Die Welt" je brzo sa svoje internetske stranice skinuo tu vijest, što samo po sebi mnogo govori

 

Šolta", koji je trebao biti veza za Banovića. No, mobitel je ostaougašen... Ništa čudno, ali Burić je pojasnio zbog čega Banović nije želio komentirati napis u "Die Weltu", koji ga je prozvao punim imenom i prezimenom.
- Klub čvrsto stoji iza Ivice Banovića. Čelnici kluba odlučili su poslati svim medijima službeno priopćenje u svezi natpisa u "Die Weltu", u kojem se spominje da je Ivica Banović navodno povezan s namještanjem utakmica. Usput, moram reći da je "Die Welt" vrlo brzo sa svoje internetske stranice skinuo tu vijest, što samo po sebi mnogo govori. Banovića poznajem dugo vremena, radi se o izuzetno poštenom i čestitom čovjeku i igraču. U svojoj desetogodišnjoj karijeri u Njemačkoj igrao je za nekoliko klubova. On je osoba koja je spremna svakom pomoći. Ima veliko srce i radi se o poštenom čovjeku. Uostalom, toliko godina već igra u Njemačkoj i sigurno da se ne bi toliko dugo zadržao da u njemu nisu prepoznali ljudske i igračke kvalitete.
Skandal oko namještanja utakmica trese cijelu Europu. Banović se našao u vrtlogu, jer ga je "Die Welt" povezao s tekstom iz "Spiegela", u kojem se govori o igraču iz istočne Europe, koji je kladioničarima dužan 30 tisuća eura.
- Na žalost, posljednjih dana njemački mediji samo pišu o namještanju utakmica. Mnoge igrače su bez ikakvih dokaza prozvali da su u suradnji s mafijom namještali utakmice i gotovo ih unaprijed osudili. Tako su pojedini mediji napisali da je igrač trećeligaša Osnabrücka, Thomas Reichenberger, sudjelovao u namještanju utakmica. Ispostavilo se da nisu bili u pravu i svi su mu se javno ispričali - zaključuje Burić. T. Bilić

glas slavonije