Klub Igora Muse dogovara suradnju s Hajdukom

Igor Musa Marko Livaja Zoran Vulić
Ante Čizmić/CROPIX

U prostorijama nogometnog kluba Solin u četvrtak je svečano potpisano produženje poslovno - sportske suradnje između NK Solin i HNK Hajduk za još godinu dana. Solin i Hajduk su produžili ugovor o međusobnoj suradnji koja se temelji na razvoju mladih igrača u cilju postizanja što boljih sportskih rezultata. Hajduk se obvezuje omogućiti da njegovi registrirani igrači nastupaju za seniorsku momčad Solina na prvenstvenim utakmicama na temelju dvojne registracije, a suradnja je produbljena na još nekoliko segmenta u odnosu na ono što je ugovorom bilo definirano u prošloj sezoni. 

U ime Hajduka ugovor je potpisao predsjednik Lukša Jakobušić, a u ime Solina predsjednik Miroslav Delić. Uz predsjednika Jakobušića, Hajdukovu delegaciji činili su još sportski direktor Mindaugas Nikoličius, voditelj Akademije HNK Hajduk "Luka Kaliterna" Boro Primorac, zamjenik sportskog direktora Mirko Žaja i talent scout Mate Radić. Domaćina su još predstavljali sportski direktor Vik Lalić, trener prve momčadi Marko Lozo, voditelj škole nogometa Goran Granić, u ime Grada Solina gradonačelnik Dalibor Ninčević te predsjednik Gradskog vijeća Zdravko Perko. 

"Prošle sezone započeli smo ovu kvalitetnu suradnju s nogometnim klubom Solin. Nekoliko naših igrača treniralo je i nastupalo za klub s Jadra, a primjer Rokasa Pukštasa najbolji je putokaz svim mladim talentiranim igračima da kroz kontinuitet utakmica mogu steći vrijedno iskustvo i nametnuti se treneru naše prve momčadi. Vjerujemo da će ove godine ta suradnja biti još uspješnija za oba kluba", kazao je sportski direktor Mindaugas Nikoličius. 

Također, dodajmo da je danas na Poljudu održan sastanak s novim vodstvom NK Croatia Zmijavci koju su predstavljali predsjednik Mirko Gudelj, direktor Petar Todorić, sportski direktor Igor Musa i vanjski suradnik Tomislav Buljan. Razgovaralo se na temu potencijalne buduće suradnje s klubom iz Zmijavaca.