KATASTROFALNE VIJESTI ZA HRVATSKU REPREZENTACIJU Ivan Perišić ozlijedio prednje križne ligamente

Ivan Perišić
Tottenham

Engleski premijerligaš Tottenham objavio je danas kako je reprezentativac Hrvatske Ivan Perišić ozlijedio prednji križni ligament.

Iz Tottenhama su napisali kako će Perišić zbog težine ozlijede biti podvrgnut operativnom zahvatu, a koliko će trebati do oporavka još je nepoznato. Obično se kod ove vrste ozljeda oporavak protegne na 5 do 6 mjeseci, a uz operativni zahvat može potrajati i duže.

Sadržaj se učitava...

Perišić je bio povezivan sa povratkom u Hajduk u zimskom prijelaznom roku,a  ova ozlijeda komplicira situaciju tom klubu, kao i reprezentaciji Hrvatske koju čekaju novi susreti u kvalifikacijama za Euro protiv Turske i Walesa.

Komentirao i Zlatko Dalić

Izbornik Zlatko Dalić je rekao: "Ivan je jedan od najboljih igrača naše reprezentacije već desetak godina te jedan od lidera i ključnih igrača reprezentacije tijekom mog mandata, pa me ova vijest jako pogodila i rastužila. Sigurno da će nam njegov izostanak biti veliki hendikep u nastavku kvalifikacija, vidjeli smo i u ove dvije utakmice u rujnu u koliko je dobroj formi i koliko je važan za nas.

No duboko vjerujem da će Ivan biti s nama na Euru idućeg ljeta, koji moramo izboriti i zbog njega. Čuo sam se s njim i osjetio njegov optimizam i čvrstu volju da do Eura bude spreman, a poznavajući njegovu predanost i fizičke kapacitete, uvjeren sam da će odraditi vrhunski oporavak te do lipnja doći do željene forme.

Ne mogu i ne želim zamisliti našu reprezentaciju bez Ivana, svi smo uz njega i jako se radujemo vidjeti ga opet u reprezentativnom okruženju. Želim mu uspješnu operaciju, potom kvalitetan oporavak i povratak na travnjak kako bi činio ono što najbolje zna - predvodio Hrvatsku do velikih pobjeda."