KARAČIĆ I JURILJ "Nemamo pravo na loš dan"

Toni Karačić Alen Jurilj
NK Široki Brijeg

Prolaz među četiri najbolje momčadi u Kupu BiH igrači NK Široki Brijeg tražit će u četvrtfinalnom dvoboju protiv FK Borac na Pecari u srijedu, 10. ožujka u 16 sati uz izravan prijenos na Arena Sport TV.

Igra samo jedna utakmica i, kako je istaknuo trener Toni Karačić na današnjoj konferenciji za novinare, izrazitog favorita nema, ali, priznaje, domaći travnjak može biti blaga prednost za njegovu momčad.

- Kup je specifično natjecanje i nezahvalno je govoriti o favoritu, posebice jer se igra jedna utakmica. Moramo biti dosta oprezni. Ipak, odmorni smo i spremni. Zanima nas samo prolaz dalje, istaknuo je Karačić.

S njim se složio i krilni igrač Alen Jurilj koji je dodao kako momčad nema pravo na kiks.

- Ovo je vrlo važna utakmica za nas. Igramo u pravoj formi, imamo četiri boda s dva neugodna gostovanja. Već osam utakmica ne znamo za poraz i protiv Borca želimo nastaviti uspješan niz. Nemamo pravo na loš dan, moramo proći u polufinale, poručio je Jurilj koji, također, blagu prednost vidi u domaćem terenu.

Smatra kako je Borac ozbiljna momčad koja ima kvalitetne pojedince i koja lako može kazniti pogreške.

- Od prve minute ćemo se postaviti agresivno i pokušati nametnuti svoju igru, napominje Jurilj.

I trener Karačić smatra kako je Borac dosta kvalitetna momčad koja, unatoč lošoj igri i laganom porazu od Veleža u prošlom kolu, nije pokazala svoje pravo lice.

- Siguran sam kako im taj poraz ništa ne znači. I oni imaju svoju računicu u Kupu BiH. Ipak, smatram kako nas ne mogu iznenaditi. Idemo po prolaz, zaključio je Karačić.

Pravdu na ovoj utakmici dijelit će sarajevski suci. Glavni je sudac Adis Mulahasanović, a njegovi pomoćnici su Emir Zahiragić i Enes Đozić. Uloga četvrtog suca pripala je Harisu Kaljancu.