KAPETAN ŽELJEZNIČARA EDIN COCALIĆ "Sudac je psovkama i provokacijama vrijeđao mene i moje suigrače"

Edin Cocalić
Damir Hajdarbasic/fkz.ba

Osim utakmice Veleža i Borca, puno bure izazvala je i ona koja se sinoć igrala na Grbavici između Veleža i Igmana koja je je završena podijelom bodova, rezultatom 1:1. 

Nezadovoljni suđenjem igrči Željezničara nakon utakmice imali su što prigovoriti sucima, a najglasniji i najžustriji među njima bio je kapetan Edin Cocalić kojeg su zaštitari morali izvesti s travnjaka kako ne bi došao u kontakt sa sucima.

Na kraju cijele priče Cocalić je dobio crveni karton. 

Dan kasnije oglasio se na svom Instagram profilu. Ispričao se, ali i rekao kako je prvi sudac susreta Sabrija Topalović vrijeđao nogometaše njegove momčadi.

POGLEDAJTE VIDEO

"Prije svega, želio bih se ispričati našim navijačima, mojim suigračima i svim uposlenicima mog kluba zbog reakcije na kraju utakmice. Uvijek sam kroz karijeru težio biti profesionalan poštivati protivnike i sve aktere utakmice", napisao je kapetan Željezničara pa nastavio.

"Sinoć nisam mogao istrpjeti uvrede koje su dolazile od glavnog suca. Sudac, koji bi trebao biti glas razuma i pravde na terenu u više navrata tijekom utakmice psovkama i provokacijama vrijeđao je moje suigrače i mene. Ponižavanje igrača od strane sudaca nisam nigdje vidio, niti doživio. Žao mi je što sam odgovorio istim jezikom dotičnog i ne bježim od odgovornosti, ali se nadam da će ovakvi likovi za dobrobit našeg sporta i mladih nogometaša koji stasavaju širom Bosne i Hercegovine biti uklonjeni iz našeg nogometa", dodao je.

Edin Cocalić

"Nažalost, svjedoci smo već duže razdoblje sudačkih lakrdija koje se događaju na svim stadionima naše države. Ostaje nada da će doći vrijeme kada će igrači i navijači na svakom nogometnom terenu imati fer uvjete za sportsko nadmetanje", napisao je Cocalić na Instagramu.

U zapisniku navedene utakmice stoji kako je Cocalić crveni karton dobio zbog "neprimjerenog ponašanja – psovanje glavnom sucu majke više puta".

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.