Kapetan FK Sarajevo izbačen iz momčadi

FK Sarajevo, Krste Velkoski
FK Sarajevo

Uprava FK Sarajevo obavjestila je danas navijače i cjelokupnu javnost da je zbog kršenja klupske discipline pokrenut disciplinski postupak protiv Krste Velkoskog. Nogometaš je ranije ove sezone usmeno upozoren zbog nediscipline i narušavanja atmosfere u ekipi, a klub je nakon utakmice protiv Borca odlučio službeno pokrenuti postupak protiv njega. 

"Velkoski je neprimjereno reagirao i iskazao nepoštovanje prema treneru i suigračima na poluvremenu utakmice u Banja Luci, nakon što je saznao da je trener odlučio izvršiti izmjenu i ostaviti ga u svlačionici. Ta gesta nije primjerena bilo kojem nogometašu FK Sarajevo, a posebno kapetenu koji treba biti primjer ostalim igračima. Napadač je udaljen iz trenažnog procesa prve momčadi u "Trening centru Sarajevo“ u Butmiru, ima obavezu trenirati individualno i do daljnjeg neće biti u konkurenciji za utakmice", navode s Koševa.

Velkoski je ove sezone upisao ukupno 24 nastupa u svim natjecanjima, a jedini gol postigao je u polufinalu Kupa BiH protiv Igmana.