KANDIDAT ZA PREDSJEDNIKA KLUBA Barcelona bi mogla bankrotirati

KANDIDAT ZA PREDSJEDNIKA KLUBA Barcelona bi mogla bankrotirati
AFP

Kandidat za predsjednika Barcelone, Victor Font poslao je otvoreno pismo upozorenja predsjedniku kluba Barcelone Josepu Mariji Bartomeu o smjeru u kojem se klub ide. Font je od kluba zatražio objašnjenje o tome kakva je zapravo prava ekonomska situacija na Camp Nou s obzirom na krizu uzrokovanu koronavirusom.

U svom otvorenom pismu Font navodi kako klub ide ka savršenoj oluji te kako će morati zamijeniti najbolju generaciju igrača u povijesti kluba.

Sadržaj se učitava...

"Sve to moraju učiniti kako bi očuvali vlasništvo nad klubom u rukama članova i njihov natjecateljski kapacitet u nogometu i svim ostalim područjima. Mi smo usred pandemije koja paralizira planet i imat će efekte koje danas ne možemo predvidjeti. Već mjesecima vidimo sramotnu eskalaciju incidenata u ponašanju kluba, a kulminiralo je posljednjih dana ozbiljnim optužbama među menadžmentom i šest naglih ostavki."

Dodao je kako je Barcelona u riziku te je potrebno promijenuti model upravljanja kako bi se klub izvukao iz problema.

"Slaba sportska politika, raspad borda direktora i značajno smanjenje prihoda zbog pandemije dovodi klub u opasnost da bankrotira uz ovo moralno propadanje na koje je pristao", napisao je Font u svom pismu.