Kalinić predvodi hrvatski napad, Pivarić će igrati na lijevom boku

vatreni Hrvatska, Nikola Kalinić, dinamo kiev, Nikola Kalinić, mario pašalić, Nikola Kalinić, Nikola Kalinić, Fiorentina, inter, Hrvatska, Vatreni, bugarska, Fiorentina, Nikola Kalinić, Nikola Kalinić, Fiorentina, nogometaš
Kalinić i Pivarić kreću od prve minute - rekao je izbornik, potvrdivši tako danima predstavljanu formaciju u kojoj će lijevi bok momčadi držati dinamovci Pivarić i Pjaca, a Mandžukićev dres preuzet će hit napadač Fiorentine.

Opća skepsa kojom je dočekan prilikom predstavljanja nije pokolebala 62-godišnjeg trenera. Ovako vidi svoju misiju za kormilom nacionalne momčadi.

- Sposoban sam, samouvjeren i spreman odvesti Hrvatsku tamo gdje joj je mjesto, na Euro u Francusku. Uvjerio sam se u ovih nekoliko zajedničkih pripremnih dana da su igrači svjesni odgovornosti koja im je natovarena na leđa. Vidjet ćete da će imati dovoljno energije i unutarnje snage da prebrode nedaće u kojima su se našli.

Na posljednjoj press-konferenciji prije utakmice izborniku je prema običaju društvo pravio kapetan Darijo Srna. U njegovu rekorderskom spomenaru sa 124 utakmice za "vatrene" Bugari slove kao dobre mušterije. Jednom im je Srna zabio dva gola na Maksimiru (2-2), u više navrata izlazio kao pobjednik iz ovih kvalifikacijskih dvoboja, ali u subotu će prvi put s njima igrati u komornoj atmosferi praznog stadiona.

- Osjetili smo u Splitu protiv Talijana kako je neugodno igrati utakmice bez navijača na tribinama. Nalazimo se u specifičnoj situaciji, ali znamo svoj cilj - treba nam šest bodova iz sljedeće dvije utakmice. Iz iskustva znam da smo uvijek bili najjači kada je to bilo najpotrebnije. O trećem mjestu u skupini i dodatnim kvalifikacijama trenutačno uopće ne želim razmišljati - kaže Srna.

Kapetan kaže da su reprezentativci pronašli zajednički jezik s nasljednikom Nike Kovača.

- Otvoreno smo s izbornikom razgovarali o svemu, imamo golemo međusobno povjerenje. Očekujem da ćemo se dići u sljedeće dvije utakmice; moramo pobjedama i igrama vratiti izgubljeno samopouzdanje. Navijačko nezadovoljstvo? Zasad ne bih pričao o tome, zadržat ću se na predstojećim utakmicama, a nakon Malte možemo i o atmosferi koja očito nije bajna...

sportske novosti