VIDEO  KAKVA UTAKMICA NA GRBAVICI Bodovi idu za Gabelu, GOŠK šokirao Želju

Željezničar GOŠK
FK Željezničar

U 7. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine nogometaši GOŠK-a napravili su pravo iznenađenje i svladali nakon preokreta Željezničar na Grbavici rezultatom 2:3 uz tri fantastična pogotka.

Bolje su u utakmicu ušli domaći. U 7. i 10. minuti dva puta je prijetio Drljo, no jednom je Bobić bio na mjestu, a drugi put je lopta prošla pokraj vratnice.

U 19. minuti velika prilika za GOŠK. Mihaljević je sjajno proigrao Ramljaka koji je sam išao na Muftića, koji brani njegov udarac.

U 34. minuti Željezničar dolazi do pogotka. Pucao je Drljo, loptu blokira obrana GOŠK-a, ali ona dolazi do Mekića koji pogađa za 1:0. Tim rezultatom se i otišlo na odmor.

Sadržaj se učitava...

Početkom nastavka, u 50. minuti Željo je mogao do drugog pogotka. Sam je pred Bobićem ostao Krpić, no Bobić odlično nogom brani njegov udarac.

Probao je pet minuta kasnije za domaće i Ćosić, no lopta odlazi uz vratnicu.

No, pogodak na drugoj strani stiže u 60. minuti. I to kakav. Nakon prekršaja Kosorića izvan kaznenog prostora, slobodni udarac je uzeo Dino Skorup i maestralno pogodio suprotni kut. Muftić je loše procijenio loptu čekao da ona ode iznad grede, ali na njegovu žalost završila je u samim rašljama.

U 70. minuti vidjeli smo bakljadu manijaka za 70. rođendan stadiona Grbavica.

Četiri minute kasnije GOŠK kvari feštu. Sjajno je sve sam Hasukić napravio po lijevoj strani, izborio ze za udarac i odlično pogodio za potpuni preokret. Šok na Grbavici u tim trenutcima.

U 81. minuti probao je Amoah, ali lopta ide preko vrata Bobića.

No, u 90. minuti Željo ipak dolazi do pogotka. Bobić je loše reagirao, a Haračić pogađa glavom za poravnanje.

Sudac Bandić je pokazao šest minuta nadoknade. I kada se očekivao kraj utakmice GOŠK dolazi do pogotka. Sve je odlično u toj akciji napravio Nižić. Dva puta se izborio za udarac i ovaj drugi uz dosta sreće ulazi u mrežu za muk na Grbavici. Bodovi večeras idu za Gabelu.

Standings provided by Sofascore

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.