KAKVA UTAKMICA, LJEPOTICA PRVENSTVA Velež i Široki Brijeg remizirali u utakmici s osam pogodaka

Velež Široki Brijeg
Sportsport.ba

U 18. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine Velež i Široki Brijeg su u hercegovačkom derbiju koji se igrao u Gabeli remizirali odigravši susret rezultatom 4:4

Tijekom prvog poluvremena susreta 'Rođeni' su bili bolji protivnik.

Već u 7. minuti Mostarci su imali sjajnu priliku. Nakon greške gostujuće obrane tukao je Haskić, ali njegov udarac odsjeda na vratnici. Samo četiri minute kasnije nova vratnica Veleža. Ubacio je Bogojević, a Ikić iz neposredne blizine pogađa vratnicu.

No, već u sljedećem napadu Velež vodi. 

Ovčina je ukrao jednu loptu gostujućoj obrani, ubacio je u peterca gdje je promašuje Haskić, ali je na drugoj vratnici dočekuje Dejanović i zakucava u mrežu.

U 25. minuti Velež vodi 2:0. Halilović je ubacio, Hasanović prebacio glavom za Ikića, a ovaj posljednji pogađa za novu radost 'Rođenih'.

U 35. minuti vidjeli smo prvi pokušaj Širokog Brijega. Pucao je s više od dvadeset metara Ćavar, ali ravno u Bogdanovića.

Pet minuta kasnije još jedan pogodak za Velež. Mašić je srušio Anđušića u kaznenom prostoru, a sudac pokazao na bijelu točku. Siguran realizator bio je Haskić te se rezultatom 3:0 za Velež odlazi na odmor.

U nastavak bolje ulazi Široki. Nakon samo 30 sekundi Plavi s Pecare imaju kazneni udarac. Za 3:1 pogodio je Vukoja koji je u poluvremenu ušao s klupe.

No, radost gostiju nije dugo trajala. U 52. minuti Blagojević ubacio iz kornera, a Anđušić sjajno sa 12 metara glavom pogađa.

U 61. minuti novi jedanaesterac za Široki Brijeg. Srušen je Bagarić, a Vukoja je ponovno siguran.

Samo četiri minute kasnije Široki vraća utakmicu u neizvjesnost. Lopta dolazi do Kpana, on je sjajno odlaže za Ćavara, a ovaj s ruba šesnaesterca pogađa za 4:3.

Kakvu utakmicu gledamo u Gabeli.

Minutu kasnije trese se mreže Širokog. Pogodio je iz neposredne blizine Ovčina, no pomoćni sudac signalizirao je zaleđe. Ovčina je samo trebao pustiti loptu u mrežu. No, pitanje je i je li on uopće bio u zaleđu.

U 86. minuti Velež je mogao riješiti utakmicu. Nevjerojatno je što je s nekoliko metara promašio Pantelić.

Kazna 'Rođene' stiže u sljedećem napadu. Ćavar se izborio za jednu loptu na vrhu šesnaesterca, sjajno uposlio Vukoju, a ovaj postiže svoj hat-trick.

Minutu kasnije mogao je Široki do potpunog preokreta. Pucao je Bagarić, a lopta odlazi tik uz vratnicu Bogdanovićeva gola.

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao i nevjerojatna utakmica završena je podjelom bodova. Ovim ishodom Široki Brijeg se bodovno izjednačio sa Zrinjskim na prvom mjestu s 33 boda (Plemići imaju dvije utakmice manje), dok je Velež na šestom mjestu s deset bodova manje.

Standings provided by Sofascore