JUSUFBEGOVIĆ "Zrinjski je najbolja ekipa u BiH"; RENDULIĆ "Velež je uz nas najbolji ovo proljeće"

Press uoči gradskog derbija ožujak 2023
Hercegovina.info

I uoči ovog gradskog mostarskog derbija između FK Velež i HŠK Zrinjski u prostorijama Sportskog saveza Grada Mostara održana je zajednička konferencija za medije predstavnika ova dva gradska rivala. Pred preddstavnike medija izašli su tako treneri obje momčadi Nedim Jusufbegović i Krunsolav Rendulić, kao i kapetani Denis Zvonić i Nemanja Bilbija.

Obje momčadi u derbi ulaze u odličnom raspoloženju.

"Ulazimo u jednom dobrom raspoloženju nakon rezultata koji su po nas bili zadovoljavajući. Pripremali smo se i radili da takvi budu. Što se tiče igrača, nadamo se da će derbi proći u jednoj fer atmosferi, da ćemo biti dostojni derbija i utakmice, te da se prezentiramo na jedan najbolji mogući način uz sav respekt prema protivniku", kazao je terner Veleža Nedim Jusufbegović.

Problema s izostancima strateg Rođenih ima.

"Ekipa je kartonirana, imamo i nekih ozljeda tako da ne možemo u ovu utakmici izvesti sastav za koji smatramo da je najbolji za sve što nosi ova utakmica i protivnik kojeg imamo, ali kadar koji je na raspolaganju će dati sve od sebe. Siguran sam da će biti maksimalno fokusiran, o motivu neću da pričam, i da će na jedan najbolji mogući način odgovoriti na protivnika i utakmicu. Nadamo se, vjerujemo i očekujemo da ćemo odigrati jednu dobru utakmicu", rekao je.

"Problemi su jer smo dosta promijenili ekipu. Ulazimo u istom raspoloženju, ali naša situacija je drastično drugačija. Dosta se toga kod nas promijenilo i igrači koji nema sigurno bi nam dali širinu u opciji, odgovora ili nametanje igre koju smo radili kroz pripreme. Bez te širine smo ostali. Vehabović, Ćuković i Zvonić su nam davali širinu u odnosu na svakog protivnika i takve smo pripreme radili. Skučene su nam s te strane opcije i mogućnosti", dodao je.

Izuzetno cijeni Zrinjski i kolegu Rendulića.

"Zrinjski je sigurno najbolja ekipa u Premijer ligi BiH dugo godina. Kolega Jakirović je uspostavio jedan princip i ekipu koja je dobila svoje automatizme, usvojila neke principe. Novi trener Rendulić, čiji sam rad pratio u Šibeniku i Gorici i čiji rad jako cijenim, donio je nešto svoje, unio neki novi rad u ekipu. Ekipa je to koja je dobro vođena, ima glavu i rep i koja zna što želi u svakom trenutku. Očekuje nas teška i zahtjevna utakmica".

"Što se tiče njihove zonske obrane i igre mislim da su se u tom kontekstu otišli na veću razinu. Smatram da su neke akcije po bočnim pozicijama još više automatizirali, da rotacije krila, veznih i desnog beka rade jako kvalitetno. Promijenili su poziciju Tičinoviću koji igra jako kvalitetno na toj strani. To su neke promjene, no generalno je to i ranije bila jako kvalitetna ekipa", dodao je Jusufbegović.

Press uoči gradskog derbija ožujak 2023

Za trenera HŠK Zrinjski Krunoslava Rendulića bit će ovo prvi mostarski gradski derbi.

"Ovo mi je prvi derbi, osjeti se atmosfera i u samom gradu i u momčadi. Vjerujem da je to za obje momčadi specifična utakmica, jednostavno kad igrate gradski derbi to ima posebnu težinu. U takvim utakmicama favorit ne postoji, bez obzira na trenutnu formu i stanje na tablici. Moram reći da Velež ovo proljeće igra izuzetno dobro i uz nas je najbolja momčad proljeća. Ekipa je to koja gaji tehnički dotjeran nogomet i koja teži igri, koja je kompaktna ima četiri ili pet izuzetno dobrih pojedinaca i opasnih. Čeka nas teška i zahtjevna utakmica. Nadam se da će stadion biti ispunjen do posljednjeg mjesta i da ćemo gledati jednu dopadljivu i dobru utakmicu", kazao je Rendulić.

On pak s druge strane nema problema s izostancima.

"Zdravstveno stanje se poboljšalo u zadnje vrijeme hvala Bogu. Osim Bekića svi su na dispoziciji, nemamo ni kartoniranih igrača".

"Raspoloženje je dobro kada jašete na valu dobrih rezultata, ali ista stvar je i s druge strane. Mi imamo svoju računicu, Velež svoju. Nadam se da će sve proći u fer i korektnoj igri, a bolji će pobijediti", dodao je Rendulić.

Press uoči gradskog derbija ožujak 2023

S obzirom da se radi o zaostaloj utakmici Rendulić je upitan je li ovo prilika da se još više Zrinjski odmakne od Borca na prvenstvenoj ljestvici.

"Mi ne razmišljamo na taj način da nekome odmaknemo, već smo fokusirani na svakog sljedećeg protivnika. Svaka utakmica nosi tri boda i fokusirani smo na to. Nadam se da ćemo sutra odigrati dobro i upisati pobjedu", rekao je.

Kapetan Veleža Denis Zvonić očekuje spektakl.

"Derbi je ponovno dobio na velikom značaju. Što se tiče nas imamo konačno pozitivnu seriju četiri utakmice. U dobrom raspoloženju dočekujemo derbi i mislim da će svi uvjeti biti tu da odigramo jednu dobru utakmicu i da će to biti jedan spektakl. Teren je dobar, a očekujem i ispunjene tribine. Naše je samo da pokažemo veliku želju, motivaciju i borbu i da nastavimo pozitivnu seriju. To je naš cilj", kazao je Zvonić.

Slično razmišlja i Nemanja Bilbija s obzirom da se prošla utakmica igrala pred praznim tribinama.

"Opet jedna velika utakmica i za nas i za Velež. Prošla utakmica je bila bez publike. Sada će biti jedna dobra utakmica na punom stadionu, dobrom terenu i mislim da su i Zrinjski i Velež spremni. Imamo dobre rezultate i raspoloženje je na razini i očekujem jednu jako dobru utakmicu", rekao je Bilbija.

Utakmica između Veleža i Zrinjskog igra se sutra 8. ožujka na stadionu Arena Rođeni s početkom u 17 sati.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.