JURE KORDIĆ Tu utakmicu organizirao je čovjek koji je doveo Maradonu u Zagreb

Jure Kordić
NS HR Herceg Bosne/hercegovina.info

Na današnji dan 1996. godine odigrana je prijateljska nogometna utakmica između reprezentacije Paragvaja i tadašnje Hrvatske Republike Herceg Bosne.

Bila je to i jedina utakmica koju je reprezentacija HR Herceg Bosne uopće i odigrala. Momčad je bila sastavljena većinom od igrača HŠK Zrinjski i NK Široki Brijeg i NK Ljubuški, a s klupe je momčad vodio izbornik Branko Međugorac.

Za reprezentaciju HR Herceg Bosne nastupali su u tom susretu: Dukić, Skoko, Kordić, Babić, Bubalo, Matan, Ravlić, Musa, Bogdan, Marinović, Marušić (još su igrali Sušac, Bartolović).

Jure Kordić

Zanimljivost i posebnost tog susreta je da su izabranici Branka Međugorca došli u dresovima koji su bili slični domaćima te su im Paragvajci dali svoju rezervnu varijantu kako bi se susret odigrao. Utakmica se igrala u glavnom gradu Paragvaja Asuncionu, na stadionu Estadio de Los Defensores del Chaco pred oko 30 000 navijača.

Jedan od onih koji je branio boje gostujuće momčadi bio je Jure Kordić bivši nogometaš HŠK Zrinjski, NK Široki i HNK Brotnjo.

"Bilo je to nezaboravno iskustvo. Ti ljudi žive za nogomet. Kada im igra nacionalna vrsta atmosfera je vrhunska. Mi smo tu utakmicu igrali 1996. godine, a ta njihova momčad je 1998. godine bila na svjetskom prvenstvu Francuskoj. Čak su i prošli grupu. Njihovi igrači su bili svi igrači po klubovima iz Europe. Rezultat je bio manje važan", kaže za hercegovina.info Jure Kordić te otkriva zanimljiv detalj:

"Tu utakmicu je organizirao je čovjek koji je u Zagreb doveo Argentinu s Maradonom. Do Paragvaja smo letjeli nekih 19 sati s četiri presjedanja. Kada smo sletjeli dočekalo nas je mnoštvo reportera kao da smo najveće zvijezde.

Sjetio se i svojih suigrača.

"Pa kao što i znate igrali su Slaven Musa, Tihomir Bogdan, Bubalo, Boro Matan i drugi. Jedini koji nažalost više nije među nama je vratar Dukić", kazao nam je Jure Kordić.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.