JURE IVANKOVIĆ "Velež ima oscilacija, na Pecari će se dosta toga nas pitati"

Široki Sloboda
Hercegovina.info

Momčad Širokog Brijega u nedjelju, 18. travnja u 19 sati na Pecari u okviru 26. kola m:tel Premijer lige BiH ugostit će momčad Veleža iz Mostara u dvoboju izravnih konkurenata u borbi za Europu, a u povodu istoga održana je konferencija za medije na kojoj su govorili pomoćni trener Jure Ivanković i prvi vratar Dario Miškić.

„Nakon šoka i gubitka dva boda u posljednjim trenutcima dvoboja protiv Krupe brzo smo se okrenuli ovoj utakmici. Naime, nema vremena za plakanje ili kukanje, očekuje nas vrlo važna utakmica“, istaknuo je pomoćni trener, a zatim pohvalio novog suparnika.

„Velež je momčad koja zaslužuje poštovanje zbog ove sezone. Imaju kontinuitet u vođenju i radu, ali i igračkom kadru i to se u konačnici pozitivno odražava na njihove rezultate“, dodao je Ivanković.

Ipak, napominje kako, unatoč svemu izrečenom, i Velež ima oscilacija koje će njegova momčad nastojati iskoristiti u svoju korist.

„Imaju dva lica i to se najbolje vidjelo u prošloj utakmici protiv Sarajeva. Na Pecari će se dosta toga nas pitati, a naša energija i želja neće biti upitni. Nadam se kako će nas to dovesti do pobjede u utakmici koja puno nosi“, napominje Ivanković aludirajući kako na kraju sezone o putniku u Europu može odlučivati i međusobni omjer.

Vratar Dario Miškić vjeruje kako njegova momčad pobjedom protiv Veleža ponovno može pokrenuti pozitivan niz rezultata.

„Posljednju seriju od osam vezanih utakmica bez poraza krenuli smo pobjedom u Vrapčićima. Nadam se kako će i ovaj put biti tako. Imamo i snagu i kvalitetu za pobjedu“, smatra Miškić. Dva metra visoki čuvar mreže u nedjelju slavi 25. rođendan i nada se kako će najbolji poklon biti upravo pobjeda protiv izravnog konkurenta.

Pobjeda bi bila odličan poklon, kako za mene osobno, tako i za cijelu momčad. Dobro radimo i samo čekamo svoj rad okruniti kvalitetnim rezultatima“, dodaje Miškić.

Pomoćni trener Ivanković otkrio je kako će „biti određenih promjena u odnosu na posljednju utakmicu“, a jedini koji ne konkuriraju za ovu utakmicu su ozlijeđeni Josip Majić i Teo Herceg.

Glavni sudac utakmice na Pecari bit će Zoran Grbić iz Prijedora, a istu izravno prenosi Arena Sport.