JURANOVIĆ ZA HERCEGOVINA.INFO "Josip je uvijek bio uporniji od mene, sve mu se sada isplatilo i neka samo uživa"

Dragan i Josip Juranović
hercegovina.info / ilustracija

Josip Juranović živi najbolje dane nogometne karijere. Pljušte pohvale sa svih strana na račun hrvatskog reprezentativca koji je postao neizostavni član prvih jedanaest momčadi Zlatka Dalića. U četvrtfinalu je popularni Jura odigrao utakmicu života. Zaustavio je Viniciusa kojeg je brazilski izbornik Tite bio primoran vaditi iz igre.

Zadovoljan je njegovim predstavama i brat Dragan Juranović, nogometaš HŠK Zrinjski.

"U skupini smo se malo mučili, no dizali smo se iz utakmice u utakmicu. Protiv Brazila je Hrvatska odigrala svoju najbolju utakmicu na prvenstvu, a brat Josip posebno. Mislim da je to njegova najbolja utakmica za reprezentaciju, ali i u karijeri. Čujemo se prije, ali i poslije utakmica. On je uistinu prezadovoljan i vjeruje u sebe. Smatra kako može još bolje i maksimalno je pozitivan", dodaje Juranović.

Protiv Brazila je "strpao u džep" Viniciusa, večeras stiže nova prijetnja.

"Ma nema tu previše razlike. Najvažnije je da on igra svoju igru i nema previše veze tko je s druge strane".

Od Dubrave, preko Hajduka, Legije, Celtica do velike scene. Je li se sanjala ova razina?

"On je uvijek jako uporan, puno više nego ja. Možda čak ni on ni ja nismo vjerovali da ćemo nešto veliko postići, no on je ponavljam bio uporniji i na kraju mu se sve isplatilo. Sada je tu gdje je i može samo uživati".

U medijima se proteklih dana vrte brojne priče o velikom transferu nakon Mundijala. Spominje se interes Atletico Madrida, nekih engleskih klubova, pa čak i Barcelone za desnog beka Vatrenih. Hoće li Celtic moži odoliti svim ponudama?

"Ne znam to. Sigurno je da će za njega biti puno upita nakon Svjetskog prvenstva. No, vidjet ćemo kako će se sve razvijati", kaže brat.

Obitelj, rodbina, prijatelji i cijela Dubrava je uz Hrvatsku i Juru.

"Dramatično pratimo. Puno je šokova, žustro se gleda. Mama je u jednom trenutku mirna, u drugom živčana, ali je prezadovoljna", kaže uz smijeh.

Ovaj Plemić ističe da je vrijeme za...

"Moje mišljenje je da možemo do finala, ali također sam mišljenja da je vrijeme da se i osvoji naslov Svjetskog prvaka", rekao je Dragan Juranović u razgovoru za Hercegovina.info.

Dragan, Josip i najmlađi brat Mihael također talentirani nogometaš posebno su bili vezani uz svog oca koji nije propuštao niti jednu njihovu utakmicu. Preminuo je 2018. godine, a sinovima je uvijek davao jedan savjet: "Budite ponizni, budite svoji i iskoristite svaku priliku". Poslušali su ga i izrasli u vrhunske ljude i sportaše.