FOTO  Juniori BIH reprezentacije na krilima Handžića svladali Crnogorce

Crna Gora - Bosna i Hercegovina 0:1

Crna Gora: Kordić. Bošković, Tučević, Cavnić, Milović, Čađenović, Toskić, Janković, Nedović, Grbović, Lalošević. Još su igrali: Ličina, Kovačević, Baošić, Ivanović, Pepić, Krstović, Zvrko, Karadžić

Bosna i Hercegovina: Plakalo, Odak, Petrović, Imamović, Gojković, Sadiković, Pršeš, Handžić, Maksimović, Predragović, Marić. Još su igrali: Kjosevski, Salčin, Šaravanja, Modić, Savić, Šatara, Musić, Ćemalović, Tandir, Radovac.

Juniori Bosne i Hercegovine uspjeli su uzvratiti Crnogorcima za poraz od prije par dana i slavili su sa 1:0 ponajviše zahvaljujući odličnoj igri Handžića koji je bio nezaustavljiv za domaće igrače. Gosti su došli do pobjede u 42.minuti kada nakon asistencije Handžića u kaznenom prostoru najbolje se snalazi Gojković i pogađa za 1:0. Do kraja susreta BH reprezentativci propustili su povećati prednost, a pred sam kraj susreta Kjosevski brani stopostotnu priliku mladih Crnogoraca.

''Danas smo vrlo dobro odigrali pogotovo prvo poluvrijeme, imali smo nekoliko dobrih prilika i već to izgleda puno bolje nego u prvoj utakmici iako smo i u prvoj utakmici bili bolji od domaćina, ali nismo uspjeli iskoristiti šanse. Nadam se da ćemo u kvalifikacijama iduće godine napraviti dobar rezultat. Posebno sam zadovoljan sa svojom igrom i zalaganjem u obje utakmice i nadam se da cu se nametnuti izborniku za sljedeće utakmice U19 reprezentacije'' - ističe ponajbolji igrač susreta Handžić.

"Dobra je stvar sto smo s ovim godištem počeli ranije, tako da imamo uvid za ovu selekciju 1995. Ove dvije utakmice bile su u nezgodnom trenutku, jer je završeno prvenstvo, igrači nisu fizički više tako jaki, ali bez obzira na sve u obje utakmice su dali sve od sebe. Počeli smo na vrijeme tako da se stignemo uigrati do kvalifikacija koje će biti u Švedskoj. Dat ćemo sve da se ponovo kvalificiramo u elitnu rundu kvalifikacija. A što se tiče elitne runde kvalifikacija za 94.godište igrat će se u Austriji. Uz domaćina Austriju u grupi su Francuska i Švedska. Poznato je da su sve ekipe su kvalitetne. Mi ćemo osigurat kvalitetne pripreme i nadamo se još jednom iskoraku. Dat ćemo sve od sebe i ako nam se ukaže prilika iskoristit ćemo je da odemo na Evropsko prvenstvo." - za BHFudbal rekao je izbornik u19 reprezentacije Toni Karačić.

hercegovina.info