Joško Gvardiol nominiran za Zlatnu loptu, a Livaković za najboljeg golmana svijeta

Gvardiol Livaković
Profimedia

Velika čast za Dominika Livakovića i Joška Gvardiola. Njih dvojica su nominirani su za najbolje na svijetu za proteklu godinu po izboru prestižnog France Footballa. Livaković je nominiran za nagradu Lav Jašin koja se dodjeljuje najboljem vrataru svijeta, a osim bivšeg golmana Dinama u konkurenciji su i Mike Maignan, Yassine Bounou, Andre Onana, Ederson, Brice Samba, Emiliano Martinez, Thibaut Courtois, Aaron Ramsdale i Marc-Andre ter Stegen, prenosi Index.hr.

Dobitnik nagrade bit će poznat na svečanosti 30. listopada u Parizu, a najveći favorit za nagradu je argentinski golman Emiliano Martinez zbog titule prvaka svijeta iz Katara.

Trofej Yashin dodjeljuje se od 2019. godine. Aktualni nositelj te nagrade je Thibaut Courtois, a prije Realova Belgijca nagrade dobili Gianluigi Donnarumma i Allison Becker.

Nije Livaković jedini Hrvat koji će se boriti za jednu prestižnu nagradu. Joško Gvardiol je među 30 kandidata za osvajanje Zlatne lopte, trofeja za najboljeg igrača svijeta. Trofej u ovoj konkurenciji prošle godine je osvojio Karim Benzema, a favorit ove godine je Lionel Messi.

Podsjećamo, Luka Modrić je dobio Zlatnu loptu 2018. France Football je danas na svojim društvenim mrežama počeo objavljivati imena nominiranih i nije nemoguće da još koji Hrvat bude u konkurenciji.