JOSIP ŠUTALO Hrvatski reprezentativac iz Čapljine otkrio kome posvećuje pobjedu

Josip Šutalo
EPA

Hrvatski stoper Josip Šutalo debitirao je za hrvatsku reprezentaciju na velikim natjecanjima u susretu za broncu i odmah osvojio medalju.

"Očekivali smo ovakvu utakmicu. Oni su bili dosta energetski potrošeni. Dosta su se bazirali na centaršuteve. Na tome smo radili na treningu, ali dogodio nam se taj primljeni pogodak. Na svu sreću, brzo smo se vratili i držali smo cijelu utakmicu pod kontrolom", rekao je 22-godišnji stoper Dinama pa otkrio kad je saznao da će igrati:

"Dva dana prije utakmice izbornik mi je naglasio da ću igrati, poručio mi je da samo igram svoju igru te da je svjestan moje kvalitete. Cijelo vrijeme sam to čekao. Pokušavao sam na najbolji mogući način odgovoriti na taj zadatak. Zaista sam ponosan."

Šutalo: Uspjeh posvećujem sebi, ali i obitelji i cijeloj Hrvatskoj

Otkrio je kako je igrati u tandemu s Joškom Gvardiolom. "Svi znamo kakav je Joško igrač. I prije smo igrali zajedno, dobro se poznajemo." Šutalo je među novinare stigao bez medalje. Ostavio ju je u svlačionici. "Možda sam je trebao ponijeti, haha", dodao je.

"Mislim da ćemo tek za koji dan postati svjesni što smo napravili. Ovaj uspjeh želim posvetiti sebi jer mislim da sam ga zaslužio. Za ovo sam radio cijeli život, ali i, naravno, želim medalju posvetiti i svojoj obitelji, ali i cijeloj Hrvatskoj", zaključio je Šutalo i poručio kako dres s ove utakmice ostaje kod njega u kući.