Jeste li vidjeli novi Hajduk?

NK Hajduk, nk hajduk split, Hajduk
Nakon kiše dolazi sunce. Više nego ikad, ova se narodna istina može primjeniti u slučaju Hajduka, napaćenog diva koji od 2005. godine gleda u leđa Dinamu, bori se s dugovima i ostvaruje rezultate ispod svog renomea.



No ono što je najviše posljednjih mjeseci, pa i godina, rastuživalo vjerne navijače, bila je loša igra i mlak odnos igrača prema svetom dresu. Kalvarija je trajala dugo, ali čini se da bi ovo proljeće moglo donijeti preokret, toliko važan za hrvatski nogomet.

Bijeli su od dolaska novog trenera Stanka Poklepovića upisali dvije pobjede i savršenu 8:0 gol razliku. U prvoj utakmici nastavka prvenstva na Poljudu je pregažen Slaven Belupo, a ove je subote u Zaprešiću lakše nego ikad potonuo i Inter. Bilo je 0:3. Kad se tome pridodaju i tri prvenstvene pobjede s kraja prvog dijela prvenstva, optimizam je više nego razumljiv.



"Imamo takvo samopouzdanje da je rekord zaista u velikoj opasnosti. Pet smo pobjeda upisali, a s obzirom kako igramo i koje protivnike imamo u sljedećim dvobojima, uvjeren sam da ćemo uzeti 10 pobjeda u seriji. Ovo definitivno nije jesenski Hajduk", izjavio je za Sportske 18-godišnji napadač Ante Vukušić.

Igrači za dobru igru i rezultat zahvaljuju Slaven Belupu, ali i treneru Poklepoviću koji je unio mir u svlačionicu, te motivirao igrače na svoj način - 'srce, glava, duša - sve za Hajduka!'.

  • PIXSELL
  • Špaco je nevjernima poručio: 'Mislite li još uvijek da sam star?'
"Krenulo je protiv Belupa i kada smo s prvom pobjedom skinuli psihološku blokadu, dalje igramo bez problema", objašnjava Marin Tomasov, čijim je povratkom u prvu momčad i počeo preokret.

Hajduk je statistički trenutno najbolja momčad lige, ili bolje reći, u najboljoj je formi. Samo Hajduk u posljednjih pet utakmica ima svih pet pobjeda i impresivnu gol-razliku 17-1. Kad se tome pridoda da ga trenutno od drugog mjesta dijele tri boda (Splićani su trenutno 4. s 34 boda, treći Šibenik ima 35, a druga Cibalia 37), jasno je da se možemno nadati prekrasnom proljeću na Poljudu.

Dinamo je možda predaleko (trenutna razlika je 11 bodova), no veseli da se veliki splitski klub vraća tamo gdje mu je i mjesto, u sam vrh.
Net.hr