JELIĆ Cilj nam je donijeti duplu krunu u Mostar

Članovi Staklorada u reprezentaciji BiH

Nakon velikog uspjeha i plasmana futsal reprezentacije BiH na Europsko prvenstvo u Nizozemsku, igrači se vraćaju u dvorane širom BiH. 

Velike zasluge za ovaj povijesni uspjeh imaju članovi Mostar Stari Grad Staklorada kojih je u reprezentaciji bilo čak sedam: Stanisav Galić, Nermin Kahvedžić, Bilal Jelić, Josip Bošković, Anel Radmilović, Marin Sesar i Marijo Aladžić. 

Igrači mostarskog kluba nemaju vremena za odmor i danas u 16:30 sati na svom terenu u dvorani USRC 'Mithad Hujdur - Hujka' igraju protiv MNK Seljak iz Livna. Mostarci su apsolutni favoriti, a ove dvije ekipe snage će odmjeriti i u Kupu BiH u srijedu. 

"Nakon reprezentacije vratili smo se klupskim obavezama. Obavili smo dva treninga i bitno je da smo svi zdravi došli. Vratio nam se i kapetan Marijo Aladžić na kojeg možemo računati od utakmice protiv Seljaka. U veoma kratkom vremenskom periodu imamo dvomeč s ekipom iz Livna kako ligaški, tako i polufinale Kupa BiH. 

Maksimalno ćemo se fokusirati na predstojeće utakmice i sve drugo osim naših pobjeda u oba meča bi bilo iznenađenje", kaže Bilal Jelić koji je treći strijelac prvenstva sa 17 postignutih golova. Reprezentativac BiH dodaje da u svaku utakmicu ulaze maksimalno spremni i bore se do zadnje minute. 

"Polako ali sigurno podižemo formu pred play-off. Realno, ambicije u Mostar SG su uvijek najveće, a to je dupla kruna. Mnogo nam nedostaju vjerni navijači koji su uvijek bili naš šesti igrač. Još uvijek mogu da nas bodre samo ispred malih ekrana", kaže Jelić.