JEDINI DOM OZBILJNIJEG NOGOMETA Većina bh. klubova koji misle u Europi nešto odigrati morat će na Bilino Polje

bih premijer liga, europa, Liga prvaka, konferencijska liga

Kako mnogi bh. klubovi imaju problema s instrastrukturom te je mali broj stadiona s licencama za europsko natjecanje neki predstavnici Premijer lige u Europi su primorani privremeno seliti na Bilino polje.

"Najsvježiji primjer je FK Sarajevo koje je prije dvije godine igrao utakmicu play-offa za Europa ligu u zeničkom hramu nogometa zato što je stadion Asim Ferhatović Hase bio neuvjetan", prenosi sportsport.ba.

Kako sada stvari stoje na Bilinom polju će i ovog ljeta biti igran europski klupski nogomet, prema nekim najavama u Zenici bi svoje domaće europske mečeve trebao igrati Tuzla City.

Na šest kola prije kraja Tuzla City ima +10 u odnosu na četvrto mjesto te je pobjedom nad Sarajevom(0:1) plasman u Europu je praktično osiguran.

Akutalni trener Selver Ahmetović je poslije trijumfa nad Bordo timom kazao kako će Tuzla City vrlo vjerojatno svoje europske mečeve igrati u Zenici.

I ranije je bilo primjera da klubovi sa strane igraju europske mečeve na Bilinom polju. Prije Sarajeva je to bio slučaj sa Slobodom, Širokim Brijegom. Zanimljivo da je i Žepče svojevremeno igralo Europu na ovom stadionu prije skoro dva desetljeća.

Inače, Tuzla City će prema svemu sudeći u prvo pretkolo kvalifikacija Konferencijske lige gdje neće imati status nositelja pošto će se raditi o premijernom euroizletu.

Preostala dva predstavnika Premijer lige će također u Konferencijsku ligu. Treće mjesto u ligi drži Borac, dok finale Kupa igraju Velež i Sarajevo. Zrinjski kao novi prvak je ranije osigurao plasman u kvalifikacije za Ligu prvaka.