JAVILI SE DINAMU Odlazi li Čapljinac Josip Šutalo u engleskog velikana?

Josip Šutalo,Dinamo,Josip Šutalo,Martin Erlić,Dinamo,Josip Šutalo,Dinamo
DAMIR SENCAR Afp

Josip Šutalo je na tržištu najzanimljiviji igrač iz Dinamove svlačionice i teško je očekivati da će i sljedeće sezone biti u Maksimiru. Sjajni 23-godišnji stoper i prošle godine se spominjao u kontekstu izlaznog transfera, pričalo se interesu Lazija i Leipziga, a sad je Šutalo na meti Arsenala.

Kako doznaje Index, iako još nisu poslali službenu ponudu, Englezi su kontaktirali Dinamo i izrazili svoj veliki interes za hrvatskog reprezentativca. Dinamo za svojeg stopera očekuje ponudu od oko 20 milijuna eura, u što bi bili uračunati odšteta i bonusi kao što je bilo u slučaju Danija Olma i Joška Gvardiola. Arsenalu taj novac nije preveliki problem i uskoro bi mogao poslati i prvu službenu ponudu.

Mikel Arteta bi tako dobio igrača koji u nogama ima više od 30 europskih utakmica, postao je standardni hrvatski reprezentativac, a platio bi ga puno manje nego što bi platio neke stopere iz Premier lige. Šutalu bi konkurencija bili nekadašnji Dinamov igrač na posudbi Gabriel te Rob Holding i prečesto ozlijeđeni Saliba, a s obzirom na ogroman broj utakmica, mogao bi računati na ozbiljnu minutažu.

Dinamo ima zamjene za Šutala

Dinamo bi ga svakako prodao ovog ljeta jer zna da može za njega dobiti ogroman novac, igrač bi također želio ostvariti transfer, a ako je na nekim pozicijama Dinamo pokriven, onda je to stoperska. Kevin Theophile-Catherine također odlazi na ljeto, ali tu su Dino Perić, uskoro oporavljeni Boško Šutalo, Mauro Perković te mladi igrači Jakov Gurlica i Moreno Živković.

Šutalo je u Dinamo stigao kao klinac iz Neretve te je prošao sve omladinske kategorije prije nego što je ušao u prvu momčad. U sezoni 2020./2021. proljetni dio prvenstva proveo ja na posudbi u Istri i otad je nezamjenjiv član prve Dinamove postave. Dosad je za hrvatskog prvaka odigrao 74 utakmice te upisao šest golova i četiri asistencije.