Jasmin Mešanović: Nadamo se da ćemo na kraju sezone podići pokal namijenjen prvaku države

Zrinjski-Slavija
U posljednjem meču koji je ovaj klub odigrao protiv Slavije (pobjeda 4:0 op.a) nekadašnji mladi reprezentativac BiH bio je strijelac dva gola.

- Zadovoljni smo igrom i rezultatom protiv Slavije. Svakako da me raduje moja dobra igra i presretan sam zbog postignutih golova. Zahvaljujem se svima koji su vjerovali u mene, a nadam se da ću ovako nastaviti i u narednim mečevima - rekao je Mešanović u razgovoru za Faktor.ba.

Iako je tek odigrano 8 kola, mnogi smatraju ekipu Zrinjskog kao prvog favorita za titulu. Mešanović kaže da je još rano prognozirati ko će na kraju podići šampionski pokal, ali da se svi u klubu nadaju da će to upravo biti Zrinjski.

- Mi zaista igramo dobro ove sezone, a iz utakmice u utakmicu dižemo svoju formu. Nadam se da možemo tako i nastaviti. Iako nas već sada mnogi smatraju za prvog favorita kada je borba za šampionsku titulu u pitanju smatram da je rano to prognozirati. Vjerujemo i nadamo se da ćemo na kraju sezone podići pokal namijenjen prvaku države, ali ponavljam još uvijek je rano to prognozirati - ističe Mešanović.

Plemići u narednom kolu gostuju u Banjoj Luci, a najbolji strijelac Zrinjskog u ovoj sezoni, najavljuje da njegov tim i u ovom meču ide na pobjedu.

- Borac je neugodna ekipa bez obzira što u posljednje vrijeme imaju nešto slabije rezultate. Ipak, mi gledamo samo sebe i idemo na pobjedu. Vjerujem da u Banjoj Luci možemo nastaviti svoj niz bez primljenog gola i upisati novu pobjedu - zaključio je Mešanović.

(A. Pločo/Faktor.ba)