JANKOVIĆ VODI RIJEKU PREMA VRHU "Hoću slaviti taj gol? Naravno, slavim i protiv svog tate..."

Niko Janković
NK Rijeka

Niko Janković, plemeniti ofenzivni veznjak Rijeke, koji se nakon kratke pauze ovog ljeta vratio u zaljev sreće kao punopravni igrač kluba s Kvarnera, igra svoj nogomet života. Vječno nasmijan, s “čeličnim plućima” i njemačkom radnom etikom, koju je svojevremeno usvojio u bundesligašu Stuttgartu, klubu toliko voljenom svim Riječanima, najavio je današnji susret 13. kola SuperSport HNL-a protiv Gorice na vrlo vjerojatno kišnoj Rujevici. Eventualnom pobjedom Riječani bi i dalje zadržali prvoligaški tron, no zagrebački dečko s djedovinom u voljenim Hrvacama, gdje često “puni baterije”, smatra kako njega i njegovu momčad čeka vrlo teška zadaća.

U Puli pod injekcijom

"Ove sezone prvi put igramo protiv Gorice i moram priznati da ih jako respektiram. U dosadašnjem dijelu sezone su primili svega osam golova, što je najmanje u ligi. Oni su jedna tvrđava koju je teško osvojiti, a tu tvrđavu je do nedavno gradio naš šef. Ako netko pozna njezine pukotine i loše strane, to je onda on i nadam se da će naša momčad izvršiti na terenu sve zahtjeve i zadaće koje nam on da. S druge strane, mi smo u naletu, spremni smo i nadam se da ćemo na krilima naše Armade i ostalih navijača nastaviti taj naš pozitivan niz na Rujevici. Na kraju, ima jedna super stvar, a to je da nikada niti šef niti predsjednik nisu rekli nešto tipa dečki, morate pobijediti, morate biti prvi... Idemo neopterećeno i bez pritiska u taj susret, nadam se da nas očekuje dobra utakmica", kazao je Janković koji današnji dvoboj čeka potpuno spreman, za razliku od onog u Puli gdje je, bez obzira na lošije zdravstveno stanje, postigao i svoj šesti prvoligaški pogodak, odnosno deveti ukupno ove sezone, pišu Sportske novosti.

"Je, igrao sam pod injekcijom i tabletama, no stisnuo sam zube, sve za ekipu. Mi smo jedna mlada momčad koja ludo voli nogomet i koja voli pobjeđivati. Prvo poluvrijeme je bilo dobro, drugo lošije. Ona uzrečica “kada ne zabiješ pogodak, onda ga primiš” pokazala se točnom. Ne želim tražiti alibi, ali na tom teškom terenu se bilo teško vaditi i pobijediti. Sada sam zdrav i spreman, jedva čekam nedjelju", dodao je Janković koji je otklonio sve sumnje hoće li slaviti pogodak protiv momčadi u kojoj je, svojevremeno, bio na kratkoj posudbi.

-"Ako zabijem, naravno da ću slaviti, nema ljepše stvari nego postići pogodak i slaviti, slavio sam protiv svih pa ću i protiv njih. Čak i kada protiv tate igram na male “branke” slavim gol, ha, ha", dodao je Janković koji se nasmijao na konstataciju sedme sile kako je njegova trenutna igra takva da bi njegov udarac završio u golu da puca i zatvorenih očiju.

"Imao sam odličnih utakmica i u Zrinjskom, no šef mi je dao tu slobodu da mogu isprobati udarac. Mislim da sam dobro igrao i prošlu polusezonu, sada sam tu igru nadogradio golovima i asistencijama i stvarno sam zadovoljan i sretan kako igram, osobno ja, ali i čitava momčad", kaže Janković koji je uoči današnjeg ogleda došao do brojke od 37 nastupa za Rijeku, a toliko ih je skupio i u aktualnom prvaku BiH, Zrinjskom.


Igra Jankovića je sazrela, i on je godinu dana stariji (iako i dalje ima samo 22 godine), mudriji, a to pokazuju i brojke. Za Rijeku je u istom broju susreta postigao 11 pogodaka, dok je u Zrinjskom ta brojka stala na brojci šest.

"Nisam znao za taj podatak, no drago mi je. Najviše mi je pak drago da momčad pobijedi, tko će zabiti je manje bitno. Ove sezone mi je statistika odlična, nadam se da ću nastaviti u tome ritmu kao i do sada", dodao je Niko kojem očito leži novi, Sopićev sustav 4-1-4-1, iako mu je to, baš kao i većini suigrača, sporedna stvar.

"Mi to nekada u utakmici i malo modificiramo, promijenimo, na kraju završimo i s dva zadnja vezna igrača. Meni je iskreno svejedno, važno je da ekipi ide dobro, tada mi sve odgovara, ha, ha... Kako protiv Gorice? Mi ćemo na terenu pokušati napraviti sve što trener što od nas traži da ih srušimo. Neopterećeni smo i nadamo se pobjedi. Atmosfera? Pa mislim da ne može biti bolja trenutno, nadam se da ćemo sve to pokazati i na terenu", podvukao je Janković za kraj.