JAKIROVIĆ "Utakmica je bila siromašna, a sada nas očekuje težak zadatak"

Zrinjski Srajevo
Hercegovina.info

Nogometaši Zrinjskog oprostili su se jučer od Kupa BiH. 'Plemići' su zaustavljeni od Slobode na Tušnju koja je bila spretnija u izvođenju jedanaesteraca nakon što je regularni dio susreta završen bez pobjednika rezultatom 1:1. Iako su do 90. minute bili jednom nogom u četvrtfinalu, pad koncentracije u završnici koštao je Mostarce prolaska dalje.

"Što se tiče utakmice bila je jako siromašna, a razlog tome je teren koji nije adekvatan prvoligaškoj razini. Sve se svodi na napucavanje, duge lopte, duele i agresiju i ništa ne možete iskreirati. Postigli smo pogodak na lucidnost Bašića koji je lijepo prošao i uputio lijep centaršut, a Bilbija to golgeterski realizirao. Drugo poluvrijeme smo apsolutno kontrolirali utakmicu do samog posljednjeg ubačaja. Nažalost dogodio se mali kiks i Sloboda je to iskoristila i izjednačila. Mi nismo izgubili utakmicu, nego smo ispali nakon lutrije jedanaesteraca gdje je njihov vratar Bukvić bio apsolutni junak i ja mu čestitam na tome. Obraniti tri jedanaesterca ne događa se svaki dan i on je najzaslužniji što se njegova ekipa plasirala u četvrtfinale", kaže Sergej Jakirović.

Sadržaj se učitava...

Žao mu je što se Zrinjski za trofej neće boriti na dva fronta.

"Naravno da ostaje žal. Svi igramo da pobijedimo i željeli smo proći. Imali smo dosta problema u slaganju sastavu za ovu utakmicu gdje smo morali mijenjati sustav. No, dečki su dobro reagirali. Također, jako mi je žao činjenice da otkada sam došao u Zrinjski, igrali smo tri utakmice Kupa i sve tri u gostima. No, što je tu je idemo dalje. Nema euforije kada se pobjedi, nema tuge kada se izgubi", ističe.

'Plemiće' u ponedjeljak očekuje gostovanje na Grbavici kod Željezničara koji je vezao dva poraza, od Posušja u prvenstvu te Tuzla Cityja u Kupu.

"Željezničar je sasvim druga ekipa kada igra kući, na Kup neću računati. Oni u prvenstvu nisu izgubili niti jednu utakmicu na domaćem terenu. U sedam utakmica imaju četiri pobjede i tri neriješena susreta, Tvrdi su doma i nošeni fanatičnom publikom. Očekuje nas težak zadatak. Sada kada si na mjestu na kojem jesi, svi su dodatno motivirani protiv tebe. To je samo znak da smo mi dobri, da igramo dobro i moramo imati jako dobru energiju, igrati svoj nogomet i uzeti bodove", rekao je Jakirović za Hercegovina.info.