JAKIROVIĆ "Trčao sam 35 na sat, skoro mi je otišla zadnja loža"

Sergej Jakirović
Šime Zelić/Pixsell

Dinamo je pobijedio Hajduk 1:0 u polufinalu SuperSport Hrvatskog kupa i igrat će za naslov protiv Rijeke 15. i 30. svibnja. Pobjedu Dinamu osigurao je Sandro Kulenović golom iz 15. minute, a susret i nerede nakon njega prokomentirao je trener zagrebačke momčadi Sergej Jakirović.

Podsjetimo, po eliminaciji Hajduka iz natjecanja u kojem je dvije uzastopne godine stizao do titule, domaći navijači utrčali su na teren. Sukobe većih razmjera spriječili su policija i zaštitati, a dok su navijači trčali u smjeru tribine na kojem su bili Bad Blue Boysi, Dinamovi igrači i stručni stožer trčao je u svlačionicu, prenosi Index.

Jakirović: Zasluženo u finale

"Danas smo odigrali jako dobro, zasluženo smo ušli u finale. Prvo poluvrijeme je bilo na visokoj razinii propustili smo riješiti utakmicu. Lučić nam je obranio sve šanse koje smo imali. Znao sam na poluvremenu da će Hajduk još stisnuti, morali su riskirati. Nisu imali što izgubiti, a mi smo onda izgubili protočnost. Nismo im dozvolili velike prilike sve do zadnjeg napada i njihove grede", rekao je Jakirović u osvrtu na utakmicu i dodao:

"Dupla kruna? To je cilj, ali polako. Vidjet ćemo. Idemo po redu, čekamo sad Istru, moramo tu uzeti tri boda. Imali smo dvije teške pobjede u četiri dana, moramo vidjeti kakva će nam biti energija i s kim ćemo igrati tu utakmicu. Nastavljamo lov za Rijekom, a 30. svibnja ćemo vidjeti gdje će nas to dovesti."

"Organizacija je bila savršena"
O neredima na kraju utakmice je rekao:

"Da su nam mjerili brzinu trčanja bilo bi to preko 35 km/h, meni je skoro otišla zadnja loža. Neću to komentirati, nikome od nas ništa se nije dogodilo. I u subotu i danas, organizacija je bila savršena, svi su napravili svoj posao."