JAKIROVIĆ "To nam odgovara" IVKOVIĆ "Jakirović ruši sve rekorde sa Zrinjskim, cilj mu je Dinamo"

Sergej Jakirović, Tomislav Ivković, HŠK Zrinjski, FK Borac Banja Luka
Hercegovina.info/Mondo

Derbi 25. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine sutra u Banja Luci igraju Borac i Zrinjski. 'Plemićima' je ta utakmica još jedna stepenica ka naslovu prvaka, dok Borac kroz prvenstvo ima imperativ izboriti Europu. Zanimljivo, obje momčadi su već duže vremena nepobjedive. Zrinjski je oborio rekord s 14 pobjeda u nizu, dok Borac za poraz nezna već 20 utakmica. Posljedni poraz doživjeli su upravo protiv Zrinjskog.

"Igramo protiv aktualnog prvaka BiH. Kod njih se puno toga izdogađalo, otišao je trener Miljanović, a preuzeo gospodin Ivković. Smatram ipak kako neće biti nekih većih promjena budući da je Ivković sudjelovao u selekciji igrača. Očekujem dobru utakmicu. Po najavama iz njihovog tabora oni žele igrati malo hrabrije, riskantnije i više za publiku. To nama odgovora budući da se većina ekipa protiv nas brani", ističe trener Zrinjskog Sergej Jakirović.

"Igramo protiv ekipe koja je posljednji put izgubila protiv nas, još na jesen. Oni u posljednjih dvadeset utakmica imaju jedan poraz. To dovoljno govori koliko ih je teško pobijediti. Vidjet ćemo sutra. Mi imamo jedan plan, nadam se da će proći i da ćemo uzeti pozitivan rezultat", rekao je između postalog Jakirović.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

S druge strane Tomslav Ivković respektira Zrinjski, ali i Jakirovića.

"Nikad ne znaš kakav će biti protivnik biti. S obzirom na položaj na ljestvici, možemo mi biti nikad teži protivnik za Zrinjski, a iskreno to se i nadam. Zrinjski je u odličnoj seriji, ruši rekorde i dalje ih žele rušiti i da Bilbija obori rekord u golovima", rekao je Ivković, a potom spomenuo svog rivala na klupi Sergeja Jakirovića, koji je u međusobnim okršajima sa Ivkovićem, slavio četiri puta i upisao dva remija.

"Trener, inače moj prijatelj Jakirović, isto tako obara rekorde jer mu je cilj ići u Dinamo. U zajedničkim razgovorima sa osobama tamo blizu Međugorja je u kontaktima pa se nada da će od toga nešto biti. Ali njima svaka čast, maksimalan respekt, ali ja vjerujem u svoju ekipu", rekao je Ivković, a prenosi Mondo.

Utakmica se igra u subotu 9. travnja s početkom u 17 sati.

Posljednja utakmica odigrana na stadionu Borca završila je rezultatom 1:5 za HŠK Zrinjski.

Sadržaj se učitava...