JAKIROVIĆ "Tetovirat ću se ako to napravimo"

Sergej Jakirović
GNK Dinamo

Dinamo i Astana, treći čin. Hrvatski prvak sutra (od 21 sat) otvara grupnu fazu Konferencijske lige, "modri" u Maksimiru dočekuju Kazahstance. Sergej Jakirović vjeruje kako će njegova momčad ovo natjecanje otvoriti pobjedom, a uz trenera Dinama na službenoj press-konferenciji dan uoči utakmice pojavio se Josip Mišić.

"Konferencijsku ligu otvaramo s dobro poznatim suparnikom, Dinamo je protiv Astane igrao i kvalifikacije za Ligu prvaka. Očekujem malo drugačiju utakmicu nego tada, vjerujem da se oni ipak žele pokazati u drugačijem svjetlu nego tada, ali mi igramo doma i želimo pobjedu. Vjerujem da ćemo imati puno kontinuiranog napada, na tome smo puno radili protekla dva dana, pa se nadam da ćemo uspjeti osvojiti tri boda", kaže Sergej Jakirović, pa nastavlja:

"Zdravstveno stanje? Imamo par rovitih igrača, jedino je "out" Špikić, radimo sve da ga osposobimo za derbi s Hajdukom, do tada neće biti u rosteru. Da, nema ni Kaneka, još ga boli rebro, pa ne trenira. Njih dva su trenutačno izvan kadra". 

Možemo li sutra očekivati kakve rotacije u početnoj postavi Dinama?

"Za mene je uvijek najjača postava na terenu, tko god dobije priliku očekujem da iskoristi minutažu. Negdje imamo puno igrača, neki čekaju kao zapete puške, svaka utakmica nam je važna i svaku želimo pobijediti. Vidjet ćemo, bit će dvije izmjene, kako sad stvari stoje. Vidjet ćemo ujutro na aktivaciji tko će biti od prve minute na terenu".

Jesu li dvije pobjede Dinama protiv Astane možda "zamka" uoči sutrašnjeg dvoboja?

"Nema straha, nikoga se ne smije podcijeniti. Astana nije toliko loša momčad kakva je ispala u te dvije utakmice s Dinamom, ali to je bila naša zasluga. Astana ima "balkanskog štiha", tamo je i moj Čondrić kojeg sam trenirao u Zrinjskom. Oni sve prate, puno toga će prenijeti svojim suigračima. Bit ćemo koncentrirani, napraviti sve kako bi sutra upisali još jednu pobjedu".

Postoje li novi ciljevi što se tiče Konferencijske lige?

"Ne mogu tako daleko gledati, prvi cilj je proći grupu, biti prvi u skupini, to bi bilo idealno. Imam dojam da se podcjenjuje Konferencijska liga, a onda vidim kad to osvoje West Ham ili Roma, pa Mourinho istetovira pehar pobjednika ovog natjecanja. Nama je cilj dobiti svaku sljedeću utakmicu, tako se postavljamo, meni je bitno da smo zdravi, da možemo odraditi sve što je ispred nas. I ja imam jednu tetovažu, istetovirao sam jedan pehar na sebi, njime prekrio jednu staru lošiju tetovažu, a daj Bože da si na kraju sezone istetoviram i pehar Konferencijske lige".

Je li to obećanje?

"Haha, valjda, vidjet ćemo", završio je Jakirović.

Riječ je dobio i Josip Mišić...

"Igrali smo s njima prije dva mjeseca, između nas nema puno tajni. Možda ih nešto više ima kod nas, promijenili smo u međuvremenu četiri igrača, pa smo vjerojatno mi njima veća nepoznanica. Ali, mi smo favoriti, tako ćemo se postaviti od prve minute i krenuti po sva tri boda", priča Josip Mišić, pa dodaje: 

"Vidjet ćemo kako će se oni sutra postaviti, mi ćemo igrati isto kao i onda, na pobjedu. I da što prije zabijemo kako bi nam kasnije bilo lakše. Mi smo u svim utakmicama ove skupine favoriti, tako smo i sada protiv Astane. To moramo dokazati i na terenu. Konferencijska liga? I tu ima puno dobrih momčadi, protiv nikoga nije lako igrati. Svi koji su zavrijedili grupnu fazu, zaslužuju biti tu, neće protiv nikoga biti lako. Treba proći grupu, pa ćemo vidjeti za dalje".

Kako vam se čini energija u ovom novom Dinamu? 

"Energija u momčadi je odlična, pogotovo smo se digli poslije pobjede u Osijeku, to nas je napunilo samopouzdanja. Došla je reprezentativna stanka, napunili smo baterije i uvjerljivo dobili Slaven Belupo. Dobri smo, dobro treniramo, daj Bože zdravlja i pobjeda. Imamo mlade i "gladne" igrače, kad dođeš na termin, svađaš se i želiš pobijediti, kamoli kad igrate Europu. Drugačija smo momčad nego na početku sezone, ali ciljevi su isti, želimo trofeje".

Koliko se danas lakše diše u svlačionici, dostigli ste Hajduk na prvenstvenoj ljestvici?

"Ma dosta lakše, pogotovo što je HNL ljestvica prije mjesec dana stvarno izgledala ružno. Pa nam se dogodio AEK, pa Sparta Prag, nije bilo lako trenirati ni živjeti s time. Sad je sve lakše, dostigli smo Hajduk, igramo Konferencijsku ligu, sve ide prema planu - završio je Mišić", prenosi 24sata.