VIDEO  JAKIROVIĆ "Pojavile su se neistine i poluinformacije, a meni je zbog akustike na tom stadionu najbolje igrati"

Sutra se u Sarajevu  igra derbi 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u kojoj će vodeći Željezničar dočekati aktualnog prvaka HŠK Zrinjski. Pred novinare je danas izašao trener Zrinjskog Sergej Jakirović.

- Očekujem da nastavimo dobru igru, pogotovo iz zadnja tri kola jer smo postigli osam golova, a nismo primili nijedan. Nazad smo bili stabilni što je izrazito važno, a naprijed ćemo uvijek stvoriti neku priliku, to uopće nije sporno", kazao je trener Zrinjskog Sergej Jakirović.

Dodao je kako očekuje uzavrelu atmosfera jer, kako je rekao, danima se gradi i osjeća euforija kod Sarajlija.

"Imamo iskustva na toj razini, pogotovo nakon Europe gdje smo pokazali da pod pritiskom možemo igrati. Veselimo se toj utakmici, daj Bože da je svaka najava ovakva, da bude pun stadion jer zato se nogomet igra", kazao je trener „Plemića“.

Željezničar je trenutno vodeća momčad lige s 22 boda, koliko ima i drugi Široki Brijeg, Zrinjski je treći s bodom manje, a Mostarci imaju i dvije utakmice manje u donosu na vodeći dvojac.

"Očekujem agresivnu i čvrstu igru, Željo će pokušati parirati nama u svim segmentima. Vidjet ćemo koliko će to trajati jer mi možemo igrati puno minuta u takvom intenzitetu. Željo je uigraniji, sve je to trebalo posložiti, imaju dobar kostur momčadi, a doveli su i neka pojačanja", ustvrdio je.

Zrinjskom se ovaj tjedan na probu priključio Francuz Youssouf N'Diaye, a neki medijski natpisi su naljutili trenera bh. prvaka.

"U vezi novog igrača su se pojavile neistine i neprovjerene informacije i to me živcira. Dečko je preporučen i došao je na probu, jučer je odradio trening i čini se solidan. Uzet ćemo samo one koji će biti pojačanja", poručio je trener Zrinjskog.

Zrinjski će imati i veliku podršku svojih navijača.

"Svakom igraču je san igrati pred punim stadionom, nama je motiv i dolazak naših navijača kojih dođe puno. Meni je tamo najbolja atmosfera što se tiče akustike. Nadam se da će sve proći u dobroj atmosferi i da će pobijediti bolji", zaključio je Jakirović.

Derbi između Zrinjskog i Željezničara igra se u subotu, 8. listopada, u 17 sati na Grbavici u Sarajevu.