JAKIROVIĆ "Ništa nismo naučili iz tragedije. Čovjek je otišao igrati utakmicu i poginuo je..."

Mauro Perković ozljeda

Sergej Jakirović u velikom se razgovoru za Sportske novosti dotaknuo brojnih tema, otkrio je i kako će Dinamo izgledati na proljeće u žestokoj borbi za naslov prvaka, a u jednom se dijelu posvetio i svojim igračima.

Kakva je situacija s vratarima?

- Zagorac je ispred Nevistića, ali jako sam zadovoljan kako obojica treniraju. Nema nikakvog problema ako se nešto dogodi Zagorcu da brani Nevistić.

Kako vam djeluje kapetan Ademi?

- Ima puno više energije, vidi se da se spremio. Tjelesno izgleda jako dobro, a sve ostalo nije bilo upitno. On će nam biti pojačanje u proljetnom dijelu. Znamo da imamo ugovor kakav imamo, ali zasad se na njega nećemo obazirati.

Martin Baturina?

- Dobro se spremio, on je pred kraj polusezone bio malo umoran, shrvala ga je gripa. Prošle godine je od 365 dana samo tri imao slobodno! Mora negdje ostaviti traga. Očekujem ga na proljeće još boljim nego ovu jesen.

Petković?

- Svi naši reprezentativci su jako motivirani, čeka ih Europsko prvenstvo. Znaju da moraju biti na razini.

Hoće li se Robert Ljubičić snaći u veznoj liniji?

- Energičan je igrač. Kad pogriješi, uvijek se ljuti... Njegov pristup nikad nije bio upitan. Pomoći će nam u veznoj liniji.

Koliko može pomoći Bernauer?

- U rotaciji je. Ne daj Bože nešto. Ne znam kako će na kraju ispasti s Boškom Šutalom, pozitivan je. Sad će skinuti “čizmu”, već drugi tjedan, predstoji mu naporan rad. Dino Perić je osjetio nešto u koljenu, malo ga boli, pa ne boli. Eto, to su već dva manje. Ostali smo na Živkoviću, Theophileu, Bernaueru i Perkoviću ako je Ogiwara maksimalan.

Očekuje li povratak Luke Stojkovića tijekom proljeća?

- Trebao bi se priključiti krajem veljače ili početkom ožujka. I krenuti s momčadskim treningom.

Koliko će vam utakmica s Lokomotivom u utorak 23. siječnja usmjeriti nastavak prvenstva?

- Svjesni smo toga da od prve utakmice s Lokomotivom moramo biti na najvišoj razini. Moramo sve napraviti da pobijedimo u toj zaostaloj utakmici. Jasno, znam da će biti teško, samo se sjetim kako smo ih jesenas okrenuli tek u zadnjim minutama. Nadam se da ćemo nastavak sezone otvoriti dobro i uzeti tri boda.

"Ništa nismo naučili na Ćustićevoj tragediji"

Na modrim pripremama skoro se dogodila tragedija. Mauro Perković bio je kraj aut-linije gurnut s leđa, glavom je probio žičanu ogradu, dijelilo ga je nekoliko centimetara da udari u betonski zid kojim je okruženo igralište u Valbruni.

- Ništa nismo naučili. Sjetimo se samo Hrvoja Ćustića i tragedije u Stanovima. Čovjek je otišao igrati utakmicu i poginuo je. Ima problema i s igralištima kad je oko njih tartan staza. I tamo ima onih rubova oko nje. Također je jako opasno. Sve se to treba micati s nogometnih igrališta - kaže Jakirović.