VIDEO  Jakirović: "Nemamo dobra iskustva na Pecari, Široki je favorit"

Sergej Jakirović
hercegovina.info

Nogometaši HŠK Zrinjski prvom kolu nove sezone Premijer lige BiH igraju derbi protiv Širokog Brijega na Pecari. Na jutrošnjoj konferenciji za medije pred novinare je izašao trener 'Plemića' Sergej Jakirović.

"Nemamo dobra iskustva sa Širokim na Pecari. Oni su favoriti jer igraju na svom terenu i zato što je tradicija na njihovoj strani, ali probat ćemo biti na nivou, odigrati dobru utakmicu i maksimalno im otežati. Možda će u nekom razdoblju kod domaćina biti prisutan umor jer su igrali europsku utakmicu u Albaniji, ali ovo je ipak hercegovački derbi u kojem svi daju 200 posto. Oni za razliku od nas nisu doživjeli neke velike promjene što se tiče momčadi, imaju jako zanimljivih igrača, trener dobro radi svoj posao i bit će tu među prvih pet-šest ekipa", rekao je Jakirović između ostalog. kazao je Jakirović na konferenciji za novinare.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

S druge strane trener Širokobriježana Toni Karačić očekuje pobjedu kako bi se isprao gorak oku ispadanja iz Europe. 

"Teško je prijeći s utakmice u Albaniji na veliki hercegovački derbi. Ipak, u ovom trenutku može biti i dobro što nam u goste dolazi momčad Zrinjskog. Imali smo i fizičko i psihihičko pražnjenje i zato je bitan taj motiv koji će sigurno dići momčad. Hercegovački derbi će motivirati igrači i izvući dodatni atom snage“, naglasio je Karačić i dodao kako očekuje „neizvjesnu, dobru utakmicu u kojoj će težiti pozitivnom rezultatu.

Karačić je istaknuo kako je gledao neke prijateljske utakmice Zrinjskoga i uvjerio se kako je u pitanju potpuno drugačija momčad od one prošlosezonske, ali i momčad koju odlično predvodi Nemanja Bilbija.

„Zrinjski ima najboljeg igrača u ligi. Nemanja Bilbija kvaliteno predvodi njihovu momčad, postavlja se na terenu i njegova strast za pobjedom imponira. I on to potvrđuje iz utakmice u utakmicu. S njim ili bez njega, Zrinjski nije ista momčad“, istaknuo je Karačić.

Utakmica Široki Brijeg - Zrinjski igra se u nedjelju (18.7.) od 21 sat.