JAKIROVIĆ NAKON DOLASKA U DINAMO ''Svi koji smo u nogometu težimo doći ovdje''

Sergej Jakirović
hercegovina.info

Sergej Jakirović dao je prvi intervju otkako je postao trener hrvatskog prvaka u raspletu koji nitko nije očekivao.

Jakirović je naslijedio Igora Bišćana, a Rijeka je ostala u šoku, jer ništa nije znala o odlasku sada već bivšeg trenera koji je dao intervju za medijsku platformu Dinamo +, prenosi tportal.hr.

Je li Vas iznenadio ovakav razvoj događaja?

Čast mi je biti trener Dinama. Iznenađen sam, pomalo šokiran, jer sam se u 14 sati kupao u moru, a u 15 sati je sve bilo gotovo. Dogodilo se filmskom brzinom. Nogomet je danas takav. Jednostavno, ponuda i potražnja. Ovo je prilika koja se ne događa često. Svojim radom i rezultatima zaslužio sam ovu priliku. Nadam se da ću nastaviti raditi kao i dosad i da ćemo igrati napadački, otvoren nogomet kako bismo uveselili navijače Dinama.

Uskočili ste između dvije europske utakmice. Jeste li gledali utakmicu s AEK-om i jeste li mogli zaključiti iz toga što je, a što nije bilo dobro?

Gledao sam obje utakmice. Bilo je dosta dobrih stvari, počevši od prve utakmice. U njoj se dogodilo ono što se dogodilo. Druga je također bila jako dobra. To je nogomet, događaju se takve stvari. Imam slično iskustvo iz prošle sezone, zabili su mi škaricama u 120. minuti. Treba ići dalje, podići se, nema vremena za tugovanje.

Kako Vam Dinamo izgleda na početku sezone?

Meni Dinamo uvijek dobro izgleda. Nisam sa svojim klubovima bio uspješan protiv Dinama. Uvijek mi je nešto nedostajalo. To su najbolji igrači u Hrvatskoj koji žele pobjeđivati. Klub je narastao zadnjih godina, najbolji je po svemu. Svi koji smo u nogometu težimo doći ovdje, bez lažne skromnosti. Ovo mi je vrhunac posla. Ambiciozan sam, želim nešto napraviti i to prenijeti na svoju ekipu. U svakom klubu sam to uspio.

Što su prioriteti?

Prioritet je prva sljedeća utakmica. Ako možemo ući u Europa ligu, treba sve napraviti da to uspijemo. Konferencijska liga je osigurana. Prvenstvo je jako važno, da se ne lažemo. Bez dobrih nastupa i osvajanja HNL-a nema Lige prvaka niti ičega. Imamo određeni zaostatak i odgođene utakmice.

Što biste izdvojili kao svoju glavnu trenersku odliku?

Otvoren sam, direktan, jednostavan. Imam veliku energiju, želim svoj mentalitet prebaciti na ekipu. Igrao sam nogomet, dosta me puta izvaralo u karijeri. Znam u svakom trenutku kako se igrači osjećaju. Otvoren sam za sve. Želim maksimalan učinak, igračima ću dati sve izvan terena. Karijera nije duga, igrač mora biti zdrav. Radimo sve da igrači vide svoj napredak. Dosad smo to uspijevali.

Kakav Dinamo navijači mogu očekivati?

Agresivan, brz i okomit. Želimo imati posjed, završavati akcije udarcima, raditi pritisak... Sve što prati moderan nogomet. Ova ekipa je to pokazivala prije, nema razloga da ne pokaže ponovno.