JAKIROVIĆ "Mogao bih knjigu napisati o ovome što se nama događa"

Sergej Jakirović nakon pobjede Dinama nad Slaven Belupom
Luka Stanzl/PIXSELL

Dinamo je pobijedio Slaven Belupo s 2:0, a trener Sergej Jakirović pohvalio je svoju momčad nakon pobjede u Koprivnici.

"Pohvalio bih dečke. Na izuzetno zahtjevnom, teškom terenu, uspjeli smo maksimalno iskontrolirati utakmicu. Zabili smo gol u pravom trenutku, pokušali smo se na poluvremenu dogovoriti da zabijemo i drugi, da nam ne bi nešto zalutalo. Nakon lijepog driblinga Kaneka Špikić je zabio u stotom nastupu i mirno smo utakmicu priveli kraju. Apsolutno smo zasluženo pobijedili", rekao je Dinamov trener.

Što je bilo s Danijelom Zagorcem, kako se ozlijedio?

- Prilikom izlaska iz svlačionice Zagi se poskliznuo na prvu stepenicu, koja je vjerojatno bila zaleđena i izvrnuo gležanj. Pokušao je izaći na zagrijavanje, ali nije mogao udariti loptu, a pričuvni vratar Krkalić je došao naknadno iz Zagreba. Bit ćemo pametniji za ubuduće, povest ćemo još ekstra igrača, pogotovo na bliža gostovanja, jer o ovome što se nama događa mogao bih knjigu napisati. Zagorac sad govori da mu je dobro, vidjet ćemo što će biti s njim - rekao je Jakirović.

Komentirao je i odličnu partiju Kaneka.

"Jako mi je drago radi njega. Ponizno je i skromno radio, iznimno se trudi, uči i naš jezik. Momčad ga je sjajno prihvatila, a samopouzdanje mu je poraslo nakon Lokomotive. Radi razliku, to su igrači koji se svijećom traže po svijetu, i jako mi je drago zbog toga, pokazuje da je istinsko pojačanje", zaključio je Jakirović.

Roy Ferenčina ovako je vidio utakmicu:

"Čestitam igračima jedne i druge ekipe što su igrali na blatnjavom terenu u polarnim uvjetima. Dinamu čestitam na zasluženoj pobjedi. Mogu žaliti za prvih 15-20 minuta kad smo imali par dobrih kontri i polukontri, ali nedostajao nam je završni pas. U nastavku smo pokušali igrati malo više gore, pritiskati Dinamo, ali je utakmica bila gotova kad su oni zabili drugi gol".