JAKIROVIĆ "Mislim da je to jedna razumna i logična odluka"

Sergej Jakirović
hercegovina.info

Zbog odgođenog gradskog derbija između Veleža i Zrinjskog pred 'Plemićima' je slobodan vikend. Dobro će to doći igračima Sergeja Jakirovića budući da su u listopadu odigrali devet utakmica u ritmu srijeda subota. U prošlom kolu Mostarci su remizirali na Pecari protiv Širokog Brijega odigravši hercegovački derbi rezultatom 1:1.

"Ima još puno prostora. Mogu se donositi puno bolje odluke. Vidjeli smo gdje možemo još napredovati i gdje možemo još više ugroziti protivnika. Dečkima je sve bilo jasno. Dali smo sve od sebe. Bila nam je to deveta utakmica, vidjelo se nekoliko dekoncentriranih poteza u igri i ja to prepisujem tome. Možemo biti zadovoljni s desetim mjesecom. Dali smo sve od sebe i dosta bodova osvojili. Na prvom smo mjestu i sada to trebamo u posljednja dva kola i obraniti i pokušati uzeti iz ove dvije utakmice maksimalno što se može", rekao je Jakirović za klupsku televiziju.

Konkurenti u borbi za naslov prvaka nisu bodovno daleko.

"Sve je to blizu, pet-šest bodova. Može se sve stići. Treba gledati sebe, mi ovisimo samo o sebi i kako ćemo se prezentirati. Sada slijedi derbi Željezničar Borac pred punom Grbavicom. Bit će to zanimljivo popratiti. Široki Brijeg ima Slogu. Vidjet ćemo, svatko gleda sebe. Mi smo slobodni zbog odgođenog derbija s Veležom. Mislim da je to jedna razumna i logična odluka s obzirom na visokorizičnost utakmice. U Gabeli to ne bi bilo moguće. Ovaj vikend ćemo imati slobodno, pa se od ponedjeljka okrećemo utakmici s Tuzla City", istaknuo je Jakirović.

O slobodnom vikendu on je pak rekao:

"Dobro će nam doći. Posljednjih mjesec dana, od reprezentativne stanke mi nismo imali slobodno. Nismo imali niti jedan normalan tjedni mikro-ciklus da smo sedam dana imali treninge. Samo regeneracija i utakmice. No, dobro morali smo sve nadoknaditi i drago mi je da jesmo

Prije kraja prvog djela prvenstva ostale su još dvije utakmice, u Srebreniku s ekipom Tuzla City i protiv Borca pod Bijelim Brijegom.

"Igrali smo nedavno s Tuzlom. Došlo je do malih promjena. Kolega Jović ne može iz zdravstvenih razloga. Ja mu ovim putem želim brz oporavak. Pripremit ćemo se najbolje što možemo svjesni da će i Tuzla City tražiti svoju šansu u toj utakmici. Nakon toga imamo Borac kući. Zatvaramo prvenstvo. Nadamo se najboljem. Pokušat ćemo uzeti maksimum iz te dvije utakmice".

Za dan Općine Neum, 8. listopada gostovat će 'Plemići' kod istoimenog domaćina.

"Podijelit ćemo minutažu. Planiramo pozvati i nekoliko juniora da nam uskoče, ali i da sebe prezentiraju da vidimo što mogu. Jedna prijateljska utakmica za dan Neuma. Uvijek se odazovemo, malo se podružimo i uveličamo taj događaj", rekao je Jakirović.