JAKIROVIĆ "Bolje je odmah reći iskreno i pošteno"

JAKIROVIĆ "Bolje je odmah reći iskreno i pošteno"
NK Rijeka

Za novu prvenstvenu utakmicu pripremaju se i nogometaši Rijeke koji će gostovati na Šubićevcu kod Šibenika. U momčadi neće biti Vukčevića zbog tri žuta kartona.

"Važna utakmica i za nas i za Šibenik. U Osijeku smo srušili dvije tradicije i sada se želimo pokazati još boljima. Gledali smo ih protiv Hajduka i odigrali su dobru utakmicu u teškim uvjetima. Pružili su dobar otpor što mnogi možda i nisu očekivali. Znam da kako moj kolega Cvitanović radi. Odgovoran je, studiozan i velika vrijednost klubu", kaže trener Rijeke Sergej Jakirović.

Šibenčani imaju igrače koji itekako mogu zaprijetiti.

"Čop, Delić i Arai. Sad su još doveli Hiroša iz Osijeka kojeg poznam ih BiH Lige, lijevo krilo koje može stvoriti razliku. Očekuje nas zahtjevna utamica u kojoj nešto želimo uzeti. Pobjedom im možemo pobjeći, ono što se kaže, utakmica vrijedi šest bodova. Svi ishodi su u igri, pobjedu želimo i mi i oni. Puno ovisi o nama."

Iz momčadi na polusezoni otišlo dosta igrača, a neki su i otpisani.

"I Hajduk se riješio deset igrača pa se ne piše toliko o tome. Ništa se nije poremetilo, jednostavno moram donositi odluke u smislu toga što je najbolje za ekipu. Procijenili smo da ti igrači nisu ono što mi želimo u ovom trenutku. Nisu bolji od onih koji trenutno igraju. Imam iskustva s tim i u budućnosti bi možda moglo biti i problema. Bolje onda reći odmah igraču iskreno i pošteno da potraži novi klub. Naravno da klub poštuje ugovore, ali nisu me uvjerili da mogu odgovoriti bolje na zahtjeve od onih koji igraju trenutno. Taj sam koji to mora i reći i pojasniti, ali tu se i sportski sektor kluba složio sa svime. Gledam samo travnjak i da moja momčad bude što bolja."

Tekst se nastavlja ispod oglasa