JAKIROVIĆ "Bilbija ne trči, ne bori se i nejak je"

Sergej Jakirović
Hercegovina.info

Puno bure podiglo se danas oko nepozivanja Nemanje Bilbije u reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Izbornik Ivaylo Petev već duže vremena ignorira najboljeg igrača lige iz samo njemu znanih razloga. Iako je za utakmicu s SAD-om pozvao gotovo 'cijelu Premijer ligu BiH', za Bilbiju, ni za ovu reprezentativnu akciju nije bilo mjesta.

Začuđujućom izjavom Petev je danas objasnio ne pozivanje Bilbije.

"Tražio sam drugi profil igrača, koji su moćni i jaki, budući da protivniku moramo odgovoriti trkom i snagom. Pozvao sam igrače u skladu s tim. To su Krpić i Lukić, a naročito Lukić koji je mlad i perspektivan. Ovo je idealna prilika za igrače iz Premijer lige da se nametnu,  nadam se da će pokazati svoje kvalitete", rekao je Bugar.

Sergej Jakirović

Bilbija je rekao kako poštuje izbornikov izbor, ali da ga njegovo objašnjenje vrijeđa.

"Želim poštovanje i da se moje ime ne uzima tako olako. Moje rezultate nitko nikad neće moći oduzeti i moraju se poštovati. Nisam dobio poziv za ovo sad okupljanje. Poštujem tu odluku, ali kako da poštujem izjavu “tražio sam drugi profil igrača od Nemanje Bilbije, tražio sam moćne i jake?” E to onda udara na moju inteligenciju i na sve ovo što postižem, a ja ni u jednom pogledu nisam glup dečko", poručio je Bilbija u razgovoru za Sportsport.ba.

HŠK Zrinjski cijelu situaciju danas je 'komentirao' statistikom igrača.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

"Nemanja Bilbija je u posljednja 22 premijerligaška nastupa postigao 22 pogotka! Nemanja Bilbija je u posljednjih 10 službenih utakmica strijelac bio u svakoj od tih 10 utakmica! Nemanja Bilbija je u sezoni 20/21 bio najbolji strijelac prvenstva! Nemanja Bilbija je drugi najbolji strijelac Premijer lige svih vremena sa 107 pogodaka! Nemanja Bilbija je kapetan HŠK Zrinjski", objavili su iz Zrinjskog.

Ironičnu objavu danas je na svom Instagramu objavio i trener 'Plemića' Sergej Jakirović. On je naime podijelio sliku kapetana svoje momčadi uz poruku: "Ne trči, ne bori se i nejak je", napisao je Jakirović uz smajliće.

Sergej Jakirović