IZVUČENI PAROVI BARAŽA ZA EURO Reprezentacija BiH igra protiv Ukrajine

BiH Ukrajina
Reprezentacija.ba

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine će u polufinalu baraža za Euro igrati protiv Ukrajine, odlučeno je današnjim ždrijebom u Nyonu.

Zmajevi će u polufinalu baraža igrati protiv Ukrajine, dok će drugi polufinalni par činiti Izrael i Island.

Polufinalni dvoboj protiv Ukrajine će biti odigran 21. ožujka 2024. godine u BiH, najvjerojatnije u Zenici na stadionu Bilino Polje.

Ukoliko se selekcija BiH plasira u finale baraža, ždrijebom će se odrediti domaćin te utakmice koja će biti odigrana 26. ožujka.

Podsjetimo, na Euro su se već plasirali Njemačka, Belgija, Francuska, Portugal, Španija, Škotska, Turska, Austrija, Engleska, Mađarska, Slovačka, Albanija, Danska, Nizozemska, Italija, Češka, Srbija, Slovenija, Švicarska, Rumunjska i Hrvatska, dok će preostala tri sudionika doći kroz tri baraža. Bosna i Hercegovina se nalazi u baražu B.

Ovo će biti peti baraž u kojem Zmajevi igraju za odlazak na jedno veliko natjecanje i četvrti uzastopni kada su u pitanju plasmani na Euro.

Reprezentaciju BiH su dosad zaustavljali redom Portugal dva puta (SP 2010. i EP 2012.), Republika Irska (EP 2016.) i Sjeverna Irska (EP 2020.).