VIDEO  IZBORNIK KREZO Ne smije nas uhvatiti euforija, a Sesar će izrasti u pravog igrača

Ivo Krezo
Hercegovina.info

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine imala je početak kvalifikacija za Euro kao iz snova. Izabranici Ive Kreze u dvije utakmice ostvarili su dvije pobjede. Svladali su reprezentativci BiH Sjevernu Makedoniju u Zenici, ali još veća je bila pobjeda u Novom Sadu protiv favorizirane Srbije i to bez tri važne karike. 

Izbornik Ivo Krezo jako je zadovoljan viđenim.

"Kvalifikacije su otvorene na najbolji mogući način. Da nam je netko rekao da ćemo proći ne bi mu vjerovali. Odigrali smo dvije odlične utakmice i ja samo mogu čestitati svojim igračima na prikazanom."

Prva utakmica je kaže Krezo bila zahtjevnija. 

"U utakmica sa Sjeverom Makedonijom imali smo taj teret uloge favorita i očekivala se pobjeda od nas. S druge strane znali smo da će utakmica protiv Srbije biti lakša što se tiče pritiska i tako smo se postavili. U Novom Sadu smo imali problema zbog izostanka tri važna igrača zbog koronavirusa; Galića, Aladžića i Radmilovića. No, igrači su se skupili, dali su svoj maksimum', rekao je Krezo te dodao.

Sadržaj se učitava...

"Odlično je funkcionirala igra s vratarem u polju. To smo odigrali na najbolji mogući način i ispalo je zaista fenomenalno."

Slijedi Rumunjska.

"Sada nam slijedi novi ciklus i dva susreta s Rumunjskom. Za to se moramo jako dobro spremiti. I dalje smatram kako su Rumunjska i Srbija prvi favoriti naše skupine, a i dosta je još bodova u igri. Mi moramo biti čvrsto na zemlji i ne smije nas uhvatiti euforija, jer nismo se plasirali na Euro. Moramo biti ponizni i dalje raditi, a tu posebno mislim na igrače i rad u njihovim klubovima kako bi što spremnije dočekali Rumunje. Oni su jako kvalitetna ekipa, u svojim redovima imaju četiri 'stranca' i moramo biti na nivou."

Krezo je dao prigodu i nekim mladim igračima.

"Odluka mene i mog stručnog stožera je bila da što više dajemo prigodu mladim igračima kroz sva okupljanja i prijateljske utakmice. Marina Sesara jako dobro poznajem budući da je igrao u mom klubu. Znam o kakvom se kvalitetnom igraču i momku radi. On razmišlja futsal i razvit će se u pravog futsal igrača. Kalajdžić je također mlad dečko i zasluženo je dobio poziv na osnovu svojih igara u Zrinjskom. Nadam se da će nastaviti marljivo raditi i budućnost je pred njim. Ima tu još mladih kvalitetnih igrača, a nakon uvođenja U-19 Premijer lige nadam se da ćemo imati još više kvalitetnih igrača za klubove i za reprezentaciju", zaključio je Krezo u razgovoru za Hercegovina.info.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.