IZ POUZDANIH IZVORA Modrić produžio ugovor s Realom

Luka Modrić
Franck Fife/afp/profimedia

"Luka Modrić potpisao je novi ugovor, koji vrijedi do lipnja 2025. Real Madrid ga je upravo potpisao sa svoje strane. Riješeno, pečatirano, završeno. Modrić ostaje još jednu sezonu." Ovo je poslije 23 sata objavio Fabrizio Romano, najpouzdaniji izvor s nogometnog tržišta.

Još jedna sezona najtrofejnijeg igrača u povijesti Reala

Modrić (38) će tako u Realu biti čak 13 godina jer je u klub došao iz Tottenhama 2012. uz odštetu od 35 milijuna eura. Od tada je postao legenda najvećeg kluba i jedan od najboljih veznjaka ikad. Modrić je s Realom osvojio sve. Između ostalog, šest europskih, četiri španjolske titule i dva Kupa kralja. S 26 pehara ukupno je najtrofejniji igrač u povijesti kluba. Kao igrač Reala osvojio je i Zlatnu loptu. Odigrao je 534 utakmice, postigao 39 i namjestio 86 golova. Obožavaju ga suigrači i navijači, a posljednjih godina je zbog poodmakle dobi produljivao ugovore samo za jednu sezonu.

Legenda je postala važna rezerva

Legenda Reala je tijekom upravo završene sezone bio većinom rezerva (pa tako i u finalu Lige prvaka, u kojem je dobio pet minuta), ali sa značajnim doprinosom, kao starter i ulascima s klupe, u Realovom pohodu do osvajanja La Lige te do finala Lige prvaka. Iako je bio u prvoj postavi na samo 23 utakmice, uspio je zabiti 2 gola i asistirati za njih 8.  

Modrić je produljio 25 dana prije završetka ugovora

Real je produljio s Modrićem samo 25 dana prije isteka ugovora. Istovremeno su Modrića klubovi iz Amerike i Arabije mamili raskošnim ponudama. Modrić je odlučio gdje želi nastaviti karijeru. Naime, usprkos tome što će početkom iduće sezone napuniti 39 godina, umirovljenje mu ne pada na pamet. On želi samo Real. Toliko je posvećen klubu da prihvaća i dalje biti rezerva te pristaje na upola manju plaću od trenutne, koja mu je 21.8 milijuna eura bruto na godinu. Toliko je sretan u klubu i Madridu.